Cukinia marynowana na gorąco
Gorące marynowane cukinie mogą być tylko bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przepis, którego szukałeś. Na 5,92 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 96 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food ma 16 fanów. Jeśli masz pod ręką cukinię, olej, liście bazylii i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ww Sweet-Ogórki Marynowane Na Gorąco 0 Punktów, Faszerowana Marynowana Ostra Czerwona Papryka Wiśniowa, oraz Filet wołowy marynowany w ostrym sosie Cholula z pastą Tamale i Achiote.
Instrukcje
Można zrobić wcześniej w ciągu dnia. Cukinię pokroić na połówki wzdłuż lub ćwiartkę 4 średnich.
Na patelni rozgrzać trochę oleju i włożyć cukinię, pokroić w dół. Gotować przez 3 min, aż lekko rumiane, a następnie odwrócić i wyjąć patelnię z ognia. Liście bazylii ułożyć jeden na drugim i pokroić cienko na strzępy.
Cukinię posypać odrobiną oliwy i rozsypać czarnymi oliwkami oraz łuskami bazylii. Marynować do ostygnięcia.