Cukinia
Cukinia to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 240 kalorii, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 27 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, czosnek, orzeszki piniowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest super. Spróbuj 7 wspaniałych makaronów z cukinii Plus cukinia i kiełbasa z kurczaka makaron Penne, Naptime Chef ulubiony chleb z cukinią (lub muffinki z cukinią), oraz Makaron Z Cukinią, Kwiatami Cukinii I Karmelizowaną Cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukinię przyciąć i obrać, a następnie użyć mandoliny lub obieraczki do warzyw, aby cienko pokroić wzdłuż na szerokie wstążki (zatrzymaj się, gdy dojdziesz do nasion).
Przetnij wstążki na paski o szerokości 1/4 do 1/2 cala, aby wyglądały jak fettuccine.
Przenieść do durszlaka i wrzucić z 3/4 łyżeczka soli; niech spuścić w zlewie, rzucając od czasu do czasu, o 30 protokół. Dobrze spłukać i osuszyć.
W międzyczasie pomidory obrać ostrym obieraczem do warzyw, następnie podzielić poziomo i wycisnąć nasiona. Puree 1 pomidor z oliwą z oliwek, czosnek, jalapeno, i 1/4 łyżeczki każda sól i pieprz w robocie kuchennym lub blendera.
Przenieść do miski. Posiekać pozostałe 4 pomidory i dodać do miski; dodać orzeszki piniowe, bazylia, oregano, i sól do smaku.
Podziel cukinię między miseczki i top z sosem pomidorowym. Top z więcej orzechów pinii i skropić oliwą z oliwek.