Crème Brûlée

Crème Brûlée
Crème Brûlée może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 531 kalorii, 7G białka, oraz 51 g tłuszczu. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, cukier granulowany, śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, oraz Crème de Marrons Chestnut Crème Brûlée dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. W 13x9-calowej patelni, miejsce 4 (6-oz) ramekiny ceramiczne.* W małej miseczce lekko ubić żółtka trzepaczką. W dużej misce, wymieszać ubijanie śmietany, 1/3 szklanki cukru granulowanego i wanilii, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Dodać żółtka; ubić trzepaczką do równomiernego zabarwienia i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Mieszankę śmietany wlać równomiernie do ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
4
Ostrożnie umieść patelnię z ramekinami w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Wlać wystarczającą ilość wrzącej wody do patelni, uważając, aby nie rozpryskiwać wody w ramekinach, aż woda pokryje dwie trzecie wysokości ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
6
Piec 30 do 40 minut lub do góry jest jasny złoty brąz i boki są ustawione (centra będą jiggly).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Używając szczypiec lub chwytając szczyty ramekinów z uchwytem do garnka, ostrożnie przenieś ramekiny do regału chłodzącego. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 2 godzin. Przykryć szczelnie folią; przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 4 godziny, ale nie dłużej niż 48 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Folia FoliowaFolia Foliowa
Uchwyt Do GarnkaUchwyt Do Garnka
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
SzczypceSzczypce
8
Odkryj ramekiny; delikatnie zmyj płyn z wierzchu kremu papierowym ręcznikiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Posypać 2 łyżeczki cukru granulowanego na każdym schłodzonym kremie. Trzymając latarkę kuchenną od 3 do 4 cali od kremu, karmelizuj cukier na każdym kremie, podgrzewając palnikiem około 2 minut, przesuwając płomień w sposób ciągły nad cukrem ruchem okrężnym, aż cukier stopi się i będzie jasnozłobrązowy. (Aby karmelizować cukier w brojlerach, patrz Wskazówki dotyczące brojlerów poniżej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
10
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce do 8 godzin przed podaniem.

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern można połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Gunderloch Estate Riesling Dry z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Gunderloch Estate Riesling Dry
Gunderloch Estate Riesling Dry
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn