Crostini z kurków
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Crostini z kurkami. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 256 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz bagietkę na zakwasie, sól i pieprz, zwykłe grzyby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fricassee z kurkami, Kurki Marynowane, oraz Crostini di fegatini (toskańskie Crostini z wątróbki drobiowej) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurki opłukać, delikatnie pocierając palcami skrzela grzybowe, aby uwolnić wszelkie ziarno; odcedzić. W razie potrzeby powtórzyć. Przyciąć i odrzucić posiniaczone części i odbarwione końce. Pokroić grzyby 1/4 cala grubości.
W 10-do 12-calowej patelni na dużym ogniu, wymieszaj grzyby, 1 łyżkę oliwy z oliwek,1 łyżeczkę octu i tymianek, aż płyn odparuje, a grzyby są rumiane, 15 do 20 minut.
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, pozostały ocet oraz sól i pieprz do smaku.
Tymczasem kromki chleba posmarować pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i położyć na blasze do pieczenia o wymiarach 14 na 17 cali.
Piec w piekarniku 350, aż chrupiące i brązowy, o 15 protokół.
Górne kawałki tostów równo z mieszaniną grzybów i posypać szczypiorkiem.