Crostini z gotowanymi figami i kozim serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Crostini z gotowanymi figami i kozim serem. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 183 kalorie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz sok z cytryny, pancetta, anyż Gwiaździsty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Crostini z ciepłym kozim serem i figami balsamicznymi, Crostini z figami i kozim serem, polane balsamiczną redukcją, oraz Gotowana wiśnia i kozi ser Crostini.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W średnim rondlu połączyć wino, 2 łyżki miodu, figi i anyż. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż figi są pulchne i miękkie, o 20 protokół.
Przenieś figi na deskę do krojenia, aby ostygły przez 5 minut. Następnie pokroić figi w plasterki 1/4 cala. Odrzuć anyż i doprowadzić płyn z powrotem do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, aż mieszanina jest gęsta i zredukowana do 1/4 szklanki, o 10 protokół.
Przenieść syrop do małej miski i schłodzić do temperatury pokojowej.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 375 stopni F.
Umieść pancetta na blasze do pieczenia i piec, aż plastry są chrupiące i brązowe, o 6 protokół. Odstawić do ostygnięcia, a następnie grubo posiekać.
Kromki chleba posmarować olejem.
Umieścić na blasze do pieczenia i piec, aż lekko tosty, o 8 protokół.
Przenieść do regału chłodzącego.
W średniej misce wymieszać kozi ser, sok z cytryny, pozostały 1 łyżeczka miodu, posiekaną miętę i sól.
Rozprowadzić 1 łyżkę mieszanki sera koziego na każdym crostini. Top z plasterkami figi, pancetta kruszy i posypać plasterkami mięty. Tuż przed podaniem skropić reserved syropem.