Crostini z Fontiną i marmoladą pomidorową z " wspaniałych warzyw Włoch
Przepis Crostini z Fontinan i Marmolada pomidorowa z ' wspaniałe warzywa Włoch może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 2 godziny. Na 2,68 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 606 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pomidorów śliwkowych, Marmolady, liści laurowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szwajcarski Chard i szpinak ravioli Nudi w prostym sosie pomidorowym z " wspaniałych warzyw Włoch, Miodowo-balsamiczna pieczona marchewka z " wspaniałych warzyw Włoch, oraz Smażona fasolka szparagowa i ziemniaki z pancettą z " wspaniałych warzyw Włoch.
Instrukcje
Aby zrobić marmoladę: umyć, a następnie wysterylizować pięć 1/2-pt (240-ml) szklanych słoików i ich pokrywek, zanurzając je we wrzącej wodzie na 10 minut.
Przyciąć koniec łodygi od pomidorów. Obieraczką do warzyw pokroić w paski skórkę pomidorów i wyrzucić.
Pomidory pokroić na pół wzdłuż i wypchnąć nasiona kciukiem (robię to nad zlewem).
Pokrój połówki pomidorów na pół ponownie wzdłuż, a następnie pokrój każdą ćwiartkę na 3 lub 4 kawałki. Wrzucić kawałki pomidorów do dużego rondla o ciężkim dnie.
Umieścić cukier, Skórka z cytryny i sok, ocet, sól, goździki, liście laurowe, i papryka chile do garnka z pomidorami. Ustaw garnek na średnim ogniu i gotuj na wolnym ogniu. Gotować na dość żywym wolnym ogniu przez około 1 1/2 godziny lub aż Marmolada będzie błyszcząca i wystarczająco gęsta, aby się rozprzestrzenić. Pamiętaj, aby mieszać często, aby zapobiec spalaniu. Gdy marmolada jest gotowa, usuń liście laurowe i goździki.
Łyżkę Marmolady do wysterylizowanych słoików, przykręcić pokrywki i przetworzyć przez 15 minut we wrzącej łaźni wodnej. Przechowywać w chłodnym ciemnym miejscu do 1 roku. Lub przechowywać marmoladę w lodówce, gdzie będzie przechowywać przez co najmniej 2 miesiące.
Aby crostini: umieść stojak piekarnika 4 cale (10 cm) od brojlerów i włącz brojlera.
Marmoladę z pomidorów rozłóż na plastrach ficelle i polej kopcem rozdrobnionego sera. Ułóż plastry na obramowanej blasze do pieczenia. Dusić przez 1 do 2 minut, lub do bąbelków i rumiane.
Przenieść crostini na talerz i podawać natychmiast.
Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące
Fingerfood w menu? Spróbuj sparować z musującym różem i winem musującym. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Markus Huber Sparkling rosé z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Markus Huber Sparkling Rose]()
Markus Huber Sparkling Rose
Jasny łososiowy kolor z czerwonawym złotem gra lekkiego, Delikatnego, persistet musseux, delikatny, świeży i bardzo ożywczy nos, owoce i przyprawy z nutami świeżych wiśni i leśnych jagód, wyrafinowana nuta cytrusów. Wytrawne, owocowe, ale kremowe na podniebieniu, drobno tkane z elegancką kwasowością i ekstraktem mineralnym, bardzo harmonijna struktura.