Crostata Wiśniowo-Migdałowo-Gruszkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Crostatan wiśniowo-migdałowo-gruszkowy. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.56 za porcję. Jedna porcja zawiera 575 kalorii, 7G białka, oraz 29g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pastę migdałową, złotą mąkę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cherry Pizza Crostata Dolce (Cherry Ricotta Pie) z sosem Port Cherry, Torty kieszonkowe migdałowe, gruszkowe i wiśniowe, oraz Gruszka, suszona-wiśnia i migdały Galette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°. w średniej misce, wymieszać 1 1/2 szklanki mąki, 2 łyżki cukru i sól.
Pokrój w 1/2 szklanki masła, używając blendera do ciasta, aż cząstki będą wielkości małego groszku. W małej misce wymieszać jajko i 2 łyżki wody; posypać mieszaniną mąki, 1 łyżka na raz, rzucając widelcem, aż cała mąka jest zwilżona i ciasto prawie opuszcza stronę miski (można dodać do 1 łyżki więcej wody). Zbierz ciasto w kulkę; kształt w spłaszczony 5-calowy dysk. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce 30 minut.
Na posypanej mąką powierzchni ciasto rozwałkować na 13-calowe okrągłe ciasto.
Umieścić na nieprzetworzonym arkuszu cookie.
W robocie kuchennym umieść 1/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki kawałków masła i pastę migdałową. Okładka; proces z impulsami włączania i wyłączania, aż do kruszenia. Między kawałkami folii z tworzywa sztucznego uformuj mieszaninę na dysk; zwiń do 10-calowej rundy.
Miejsce na środku skorupy.
W dużej misce wymieszać pozostałą 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki mąki i kardamon. Wymieszać gruszki do obtarcia.
Wymieszać z wiśniami i sokiem z cytryny. Łyżka gruszki mieszaniny na warstwie migdałów w ciągu 3 cali od krawędzi. Kropka z 2 łyżkami pozostałego masła. Fold 2-calowy krawędzi skorupy nad mieszaniną gruszki, plisowanie skorupy.
Ostrze Skórki szczotkować wodą; posypać 1 łyżką cukru.
Piec 35 do 40 minut lub do gruszek są miękkie i skorupa jest brązowy. Fajne 20 minut.
Pokroić w kliny; podawać na ciepło.