Crostada Jabłkowo-Żurawinowa

Crostada Jabłkowo-Żurawinowa
Crostadan jabłkowo-żurawinowy to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz cukier, białko jaja, żurawinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Crostada Jabłkowa, Crostada Z Czarnej Fasoli, oraz Crostada brzoskwiniowo-Śliwkowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj jabłka, 1/2 szklanki cukru i żurawiny; przykryj i gotuj, aż jabłka uwolnią płyn, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
3
Zdjąć pokrywkę i nadal gotować, często mieszając, aż miękkie jabłka rozpadną się, a soki zagęszczają się do konsystencji cienkiego syropu, o około 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
4
Wlać na duży-lipped blachy cookie lub jellyroll patelni i ostudzić do temperatury pokojowej. (Można przechowywać w szczelnym pojemniku do 5 dni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dostosuj stojak piekarnika do niskiej pozycji i podgrzej piekarnik do 400 stopni. Otwórz arkusz ciasta francuskiego na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Zwiń w prostokąt, około 10 na 16 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Przenieś na duży arkusz ciasteczek. (Sugeruję wyłożenie arkusza pergaminem; zapewnia to, że crostada nie przykleja się i umożliwia łatwe czyszczenie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
8
Rozłóż ugotowane jabłka na cieście, pozostawiając 2-calową granicę. Złożyć granice ciasta na jabłkach. Rozłóż rogi i uformuj marszczone zagniecenia, aby ciasto nie nakładało się na siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Brush ciasto granicy z białkiem i posypać pozostałą 1 Tb. cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
10
Piec, aż ciasto będzie złoty kolor, 25 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z opcjonalnymi lodami lub bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn