Croissant Maple Bread Pudding
Croissant Maple Bread Pudding to deser, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 12g białka, 45g tłuszczu i w sumie 733 kalorii. Za 2,49 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga soli, wanilii, cukru pudru i pół na pół. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Z łyżką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Budyń Chlebowy Croissant, Budyń Chlebowy Croissant, oraz Budyń Chlebowy Croissant.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Posmaruj masłem naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 9 cali i wyłóż je folią w górę ścian patelni.
Pokrój rogaliki w 1-calową kostkę i umieść je na blasze.
Wstaw do piekarnika i opiekaj przez 10 do 15 minut, aż będą lekko chrupiące, a następnie umieść je w misce.
W międzyczasie w rondelku podgrzej pół na pół, śmietanę, sól i wanilię na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aby upewnić się, że mieszanina nie przypali się ani nie przyklei do dna patelni. Gdy mieszanina śmietany szybko się zagotuje (nie pozwól jej się zagotować), wyłącz ogień. Odstawić do zaparzenia na 10 minut.
W dużej misce wymieszaj jajka i cukier.
Ciągle ubijając, stopniowo dodawaj gorącą śmietanę. Odcedź kostki rogalika, aby usunąć wanilię, i pozwól namoczyć 15 minut, delikatnie obracając kostki raz. Opróżnij mieszaninę do naczynia do pieczenia.
Pozwól namoczyć kolejne 30 minut lub na noc w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieść naczynie do pieczenia w gorącej kąpieli wodnej.
Piec do zastygnięcia i bardzo jasnozłotego koloru na wierzchu, około 25 do 30 minut.
Ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce 4 godziny lub na noc. Następnego dnia wyjmij budyń i wytnij okrągłe 3-calowe zatyczki z budyniu, umieść je na patelni odpornej na kuchenkę mikrofalową i przykryj folią.
Aby podać, podgrzej syrop klonowy w rondlu i trzymaj w cieple. Podgrzej korki budyniu chlebowego w kuchence mikrofalowej i podawaj z gorącym syropem klonowym.
Polecane wino: Madera, Pedro Ximenez
Pudding chlebowy naprawdę dobrze komponuje się z Maderanem i Pedro Ximénezem. Słodki, orzechowy smak Pedro Ximéneza z nutami fig i karmelu tak dobrze komponuje się z budyniem chlebowym. Madeiran to kolejna opcja-możesz nawet znaleźć przepisy na madeiran w budyniu chlebowym! Możesz spróbować azorskiej firmy winiarskiej Verdelho o Original. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 50 dolarów za butelkę.
![Azorska Firma Winiarska Verdelho O Original]()
Azorska Firma Winiarska Verdelho O Original
Jasny słomkowo-żółty. Aromaty marakui, ananasa, morskiego sprayu i muszli ostryg na nosie. Na podniebieniu, żywe i świeże z wysokimi stonowanymi owocami tropikalnymi utrzymywanymi w równowadze dzięki imponującej wadze i szerokości podniebienia. Wykończenia długie i czyste, z charakterystyczną mineralnością soli Azorów biegnącą przez metę.Czy jest lepsze jedzenie do jedzenia z winem z wysp niż obfitość morza? Skorupiaki, ostrygi, grillowane lub smażone ryby to doskonałe pomysły na parowanie.