Crespelle kukurydziane z Mascarpone i kaparami

Crespelle kukurydziane z Mascarpone i kaparami
Crespelle kukurydziane z Mascarpone i kaparami wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 289 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ziaren kukurydzy, jajka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Crespelle kukurydziane z Mascarpone i kaparami, Kurczak Z Mascarpone, Kaparami I Cytryną, oraz Pizza z wędzonym łososiem z Mascarpone i kaparami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym pulsuj ziarna kukurydzy do grubego puree. W średniej misce ubić jajka, aby wymieszać. Wymieszać z puree kukurydzianym, mąką i solą, a następnie ubić mleko. Wymieszać 2 łyżki roztopionego masła, przykryć folią i schłodzić ciasto kukurydziane przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Niech ciasto wróci do temperatury pokojowej, a następnie delikatnie ubijamy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Podgrzej 8-calową patelnię crpe lub patelnię nieprzywierającą. Zanurz ręcznik papierowy w około 2 łyżkach roztopionego masła i obficie natrzyj dno i bok patelni crpe masłem. Ustawić patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Wlać 3 łyżki ciasta i przechylić patelnię, aby równomiernie ją rozprowadzić; nadmiar ciasta wlać z powrotem do miski. Gotować crespella aż zbrązowieje na dnie, o 1 minutę. Obróć crespellę i gotuj drugą stronę przez około 10 sekund, a następnie wysuń ją na blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałym cieście, aby 12 crespelle, nakładając je lekko na blachę do pieczenia. Tuż przed podaniem nakryj crespelle luźno folią i przewiń do piekarnika na około 3 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Rozłóż jaśniejszą stronę każdej crespelli za pomocą 2 łyżek mascarpone. Top z 1 łyżką szalotki i zwinąć lub złożyć na ćwiartki. Ustawić 2 crespelle na każdym talerzu, posypać 1 łyżeczką kaparów i niektórych pozostałych szalotki i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Rekomendacja wina: delikatne smaki i maślano-kremowa konsystencja mascarpone i słodycz crespelle na bazie kukurydzy wymagają okrągłego i bogatego smaku wina musującego o konsystencji wypełniającej usta. Wino potrzebuje również wystarczającej kwasowości, aby sprostać ostrym kaparom. Wspaniały Nonvintage Bellavista Franciacorta Brut wypełnia rachunek z podziwem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino MusująceWino Musujące
MascarponeMascarpone
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Uwagi: kapary pakowane w sól są dostępne w specjalistycznych sklepach spożywczych i na rynkach włoskich. Kapary solone, które zostały wypłukane, można zastąpić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn