Crepes Suzette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj naleśników Suzette. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 874 kalorii, 17g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką Likier pomarańczowy, mleko, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Crepes Suzette, Crêpes Suzette, oraz Crêpes Suzette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i sól ubić w średniej misce.
Jajka i cukier ubić w dużej misce, aż bledną.
Ubij 1 1/2 szklanki mleka, likieru pomarańczowego, wanilii, skórki pomarańczowej i mąki do połączenia. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, dodaj pozostałe mleko, aż do uzyskania cienkiej konsystencji. Przykryć i przechowywać w lodówce ciasto przez 30 minut.
Rozgrzać 8-calową patelnię lub patelnię z krepy na średnim ogniu przez około 1 minutę. Przykryj powierzchnię patelni klarowanym masłem, aż zrobi się skwierczące. Kadzi trochę ciasta na środku patelni krepy i natychmiast rozpocząć wirowanie patelni, aby rozprowadzić ciasto na powierzchni. Gotować przez 45 do 60 sekund lub do lekko złoty kolor. Odwróć i gotuj drugą stronę przez 20 sekund.
Wyjąć na talerz i powtórzyć z pozostałym cieście.
Na dużej patelni na dużym ogniu, doprowadzić sok pomarańczowy do wrzenia.
Dodać cukier i skórkę, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować, aż cukier stopi się i mieszaninę nieznacznie zmniejsza się, o 5 protokół.
Wyjąć z ognia i dodać likier pomarańczowy i pomarańczowe sekcje. Odstawić.
Pracując partiami, delikatnie umieść krepę na patelni, trzymając sok pomarańczowy i sekcje pomarańczowe. Pozostawić na 1 minutę, aby wchłonąć trochę soku. Za pomocą wąskiej szpatułki wyjmij krepę na ciepły talerz do serwowania. Powtórz z pozostałymi naleśnikami.
Naleśniki zwijamy do cylindra. Łyżka na niektórych pomarańczowych odcinkach.
Podawać 2 naleśniki na osobę. Top z lodami waniliowymi i podawać natychmiast.