Cremini Farro z gotowanymi jajkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Dojrzałe Cremini Farro Hash z jajkami w koszulce spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 377 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,74 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 61 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, grzyby cremini, ocet i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Nowy ziemniaczany Hash z gotowanymi jajkami, Wiejski Haszysz Z Gotowanymi Jajkami, oraz Stek z gotowanymi jajkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Farro ugotować w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odtłuść pianę, która unosi się podczas gotowania.
Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, creminis, tymianek, 1 łyżeczka soli i obfite mielenie pieprzu. Podsmażyć aż grzyby uwolnią płyn, cebula stanie się półprzezroczysta, a wilgoć prawie wyparuje, około 10 minut, często mieszając.
Dodaj sherry. Pozostawić do pęcherzyków równomiernie, aż ciecz prawie się zagotuje, około 2 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z farro i kwaśną śmietaną. Doprawić 2 łyżeczkami soku z cytryny (dodając więcej do smaku) oraz dodatkiem soli i pieprzu. Przykryj, aby utrzymać ciepło podczas przygotowywania jaj.
Napełnij średni rondel do połowy wodą. Doprowadzić do twardego gotowania na wolnym ogniu, dodać ocet i obniżyć ogień do delikatnego bańki. Rozbij 1 jajko na mały ramekin. Obracaj drewnianą łyżką w wodzie, aby stworzyć wir, a następnie włóż jajko do wirującej wody. Natychmiast powtórz z pozostałymi jajami, przesuwając jaja na bok, aby nie zlepiły się razem. Kłusować jajka dokładnie przez 3 minuty, przewracając je w ostatniej chwili gotowania. (Jeśli jesteś nowicjuszem, spróbuj kłusować 1 lub 2 na raz.)
Aby służyć, podzielić mieszaninę farro między cztery talerze do serwowania.
Każde jajko wyjąć łyżką szczelinową, delikatnie osuszyć papierowymi ręcznikami i położyć na każdym kopcu farro.
Posypać szczypiorkiem i podawać od razu.