Creme Fraiche Panna Cotta Jubilee Style

Creme Fraiche Panna Cotta Jubilee Style
Creme Fraiche Panna Cotta Jubilee Style wymaga około 3 godziny i 40 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 684 kalorie, 9g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako dość drogi deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz wiśnie, fasolę waniliową, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Filiżanka Panna Cotta z jagodami w syropie Creme de Violette, mango panna cotta, jak zrobić Wegetariańskie Mango panna cotta, oraz Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym).

Instrukcje

1
Śmietanę, mleko i cukier umieścić w średnim rondlu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Podzielić i zeskrobać nasiona wanilii z fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Dodaj zarówno nasiona, jak i strąk do mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
3
Gdy mieszanka mleka zacznie się gotować, odetnij ogień i ubijaj creme fraiche. Odcedź mieszaninę i wróć do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodać żelatynę i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
5
Wlać mieszaninę do 8 (1 szklanki) ramekin i odstawić do osiągnięcia temperatury pokojowej. Przykryć i umieścić w lodówce do firmy się na co najmniej 3 godziny, ale najlepiej jest odstawić na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Aby zrobić sos, połącz wiśnie i ich soki, brandy wiśniową i Porto w średnim rondlu z niskimi bokami, na średnim ogniu. Gdy mieszanina jest gorąca, zdjąć patelnię z ognia i zapalić długim zapałką kuchenną. Gdy płomień ustąpi, Przywróć patelnię do średniego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj cukier, cynamon i skórkę z cytryny i mieszaj, aż cukier się rozpuści i mieszanina zacznie gęstnieć, o 3 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
8
Niech mieszanina ostygnie do temperatury pokojowej i podawać z Panna Cotta.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castellani Chianti Annata z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Castellani Chianti Annata
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn