Cream & stem Ginger ice cream

Cream & stem Ginger ice cream
Clotted cream & stem Ginger ice cream to deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pełnotłuste mleko, cukier, imbir i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Jest idealny do Lato. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 18%. Plaster Daktyli Z Bananami Earl Grey Tea I Lodami Imbirowymi, Skrzepły krem rozdziela, oraz Staromodny sposób: Skrzepnięty krem i bułeczki są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Na nieprzywierającą patelnię włożyć mleko i skrzepniętą śmietanę. Zeskrobać nasiona z wanilii, dodać strąk i nasiona do mleka i śmietany i doprowadzić prawie do wrzenia. Odstawić na 20 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem SkrzepłyKrem Skrzepły
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
W misce utrzeć żółtka i cukier. Mleko i śmietanę zagotować, wyjąć z wanilii, następnie wylać masę na żółtka, cały czas mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Odcedzić mieszaninę z powrotem do oczyszczonej patelni i gotować na łagodnym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i lekko pokryje tył drewnianej łyżki. Nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała, bo się zsiadnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Wlać z powrotem do miski i pozostawić do ostygnięcia, następnie przykryć i schłodzić na noc. Następnego dnia ubijamy w maszynie do lodów, mieszając imbir i syrop do mieszaniny tuż przed zamrożeniem. Jeśli nie masz Maszyny do lodów, możesz wlać mieszaninę do płytkiego pojemnika, przykryć i zamrozić, aż będzie jędrna, ale nie twarda jak skała, a następnie whizz w robocie kuchennym, aż będzie gładka. Ponownie zamrozić i powtórzyć proces 2-3 razy więcej. Przechowywać w zamrażarce do czasu potrzebnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn