Crawfish Etouffee
Przepis Crawfish Etouffee może zaspokoić Twoje kreolskie pragnienie w około 1 godzina i 5 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,62 USD za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 14 powie, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, sól, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, można śledzić to danie główne z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Crawfish Jalapeno Cheese Cornbread polane z Crawfish Etouffee, Crawfish Etouffee, oraz Crawfish Étouffée podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej, ciężkiej patelni roztopić masło; wymieszać z mąką. Gotować i mieszać na małym ogniu przez około 20 minut, aż mieszanina stanie się pastą w kolorze karmelu.
Dodać seler, paprykę i cebulę; mieszać do powlekania.
Dodaj bulion, wodę, pietruszkę, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, sól, pieprz i pieprz cayenne. Doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Wyrzucić liść laurowy.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla Cajun. Te nisko taninowe, o niższej zawartości alkoholu wina będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że twoje usta będą palić się bardziej. Jednym z nich jest Eladio Pineiro Envidia cochina Tete de Cuvee Albarino. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Eladio Pineiro Envidia cochina Tete de Cuvee Albarino]()
Eladio Pineiro Envidia cochina Tete de Cuvee Albarino
Słomkowy, jasnożółty z połyskami zieleni, schludny i błyszczący. Bardzo elegancki, smak syropu owocowego, a balsamiczny od leżakowania na osadzie z lukrecją i koprem, doskonała kwasowość, miękka, świeża, unctuous i smaczna. Posmak jest długi z mineralnym akcentem i okazjonalnie doskonałymi gorzkimi nutami. Bardzo chciwy.