Cranberry-Glazed Orange Layer Cake
Cranberry-Glazed Orange Layer Cake wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 435 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, cukier puder, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cranberry-Glazed Orange Layer Cake, Cranberry Glazed Orange Layer Cake, oraz Ciasto Żurawinowe Szkliwione Pomarańczowo.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka dwie patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami o wysokości 2 cali. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło w dużej misce, aż kremowy. Stopniowo dodawać cukier; ubijać do lekkiego i puszystego, od czasu do czasu zeskrobując boki miski.
Dodawać żółtka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubić skórką pomarańczową, ekstraktem z wanilii i ekstraktem z pomarańczy.
Mleko i jogurt ubić w małej misce, aby wymieszać.
Dodać suche składniki do mieszanki żółtkowej w 3 dodatkach na przemian z mieszaniną mleczną w 2 dodatkach, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Używając czystych, suchych ubijaków, ubij białka w innej dużej misce, aż będą sztywne, ale nie suche. Złóż 1/3 białek na ciasto, a następnie złóż pozostałe białka. Dziel ciasto między patelniami. Gładkie szczyty.
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 35 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojaku 15 minut. Uruchom mały nóż po bokach patelni, aby poluzować ciasta. Ciasto obrócić na stojaki i całkowicie ostudzić. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Umieść 1 warstwę ciasta, płaską stroną do góry, na talerzu.
Rozprowadzić wierzch ciasta z 3/4 szklanki Kremowy Brązowy lukier cukrowy.
Spread 1 szklanka glazury żurawiny na lukier, pozostawiając 1/2-calowy granicy wokół ciasta. Wierzch drugą warstwą ciasta, płaską stroną w dół; lekko docisnąć, aby się przylgnąć.
Rozłóż 2 szklanki lukier na bokach ciasta. Łyżka pozostałego lukru do torebki z ciastem wyposażonej w średniej wielkości końcówkę gwiazdki. Rura ozdobne obramowanie wokół górnej krawędzi ciasta. Przechowywać w lodówce, aż lukier jest firma, o 1 godzinę.
Rozłóż pozostałą glazurę żurawinową na górnym środku ciasta. Schłodzić, aż glazura jest ustawiona. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.)