Cran-Mandarynkowa Żelatyna Warstwowa
Żelatyna warstwowa Cran-Tangerine może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 71 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 39 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz beztłuszczowy jogurt, sok z mandarynek, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cran-Żelatyna Malinowa, Sałatka Żelatynowa Cran-Malina, oraz Sałatka Żelatynowa Cran-Orange dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu posypać 1 1/2 łyżeczki. żelatyna na soku żurawinowym.
Odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół. Wymieszać 1/3 szklanki cukru i gotować na średnim ogniu, aż do gotowania na parze, 3 do 5 protokół. Równomiernie podzielić mieszaninę między 8 szklanek i schłodzić, aż lekko ujędrnione, około 70 minut.
Tymczasem w małym rondlu posypać 1 żelatynę na 3/4 szklanki wody.
Odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół. Wymieszać 1/2 szklanki cukru i gotować na średnim ogniu, aż do gotowania na parze, 3 do 5 protokół. Schłodzić mieszaninę przez 30 minut lub do ostygnięcia, ale nadal płynna, a następnie ubić w skórce mandarynki i soku. Podzielić na 2 miski.
Pokroić segmenty z 4 mandarynek, odcedzić i wymieszać w 1 misce żelatyny mandarynkowej. Łyżkę delikatnie i równomiernie na ujędrnionej warstwie żurawiny w szklankach i schłodzić.
Gdy żelatyna segmentu mandarynki lekko ujędrnia, około 15 minut, ubij jogurt do pozostałej żelatyny mandarynkowej (jeśli się ujędrnia, kuchenka mikrofalowa, aż stanie się płynna, ale nie gorąca). Łyżka żelatyny jogurtowej do szklanek. Schłodzić do firmy, o 20 minut.
Dekoruj pozostałymi segmentami mandarynki.
Make ahead: Chill, covered, do 1 dnia.