CPK ' s BBQ Chicken Pizza

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj PIZZANA z kurczaka z grilla CPK. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 365 kalorii, 17g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki, sól, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj CPK Chicken Tequila Fettuccine, Najlepsza marynata do kurczaka z grilla, oraz BBQ Cheddar Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.Sól piersi kurczaka z obu stron, a następnie umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Wlać sos BBQ na piersi i włączyć je do płaszcza.
Piec przez 20 do 25 minut, lub do kurczak jest gotowy.
Wyjąć z piekarnika i pokroić w drobną kostkę. Odstawić.Zwiększyć temperaturę piekarnika do 500 stopni.
Roll / stretch out jeden pizza crust.
Połóż go na patelni skropionej oliwą z oliwek.
Skropić trochę oliwy z oliwek na skórce, a następnie posypać odrobiną soli. Łyżka kilka łyżek dodatkowego sosu BBQ na skorupie i równomiernie rozprowadzić. Wierzch sosu z połową pokrojonej mozzarelli.
Posypać połową pokrojonego w kostkę kurczaka i cienko pokrojoną czerwoną cebulą.
Posypać ponownie odrobiną soli, a następnie piec przez 15 do 17 minut, lub aż skorupa będzie złoty kolor i polewy są bąbelkowe.
Wyjąć z piekarnika i posypać dużą ilością posiekanej kolendry.
Pokroić w kwadraty i od razu podawać. Powtórz z innymi skórkami i innymi składnikami lub zapisz na inny czas.
Drożdże posypać 1 1/2 szklanki ciepłej (Nie letniej) wody.
Niech stanąć na kilka minutes.In mikser, Mąkę połączyć z solą. Mikser pracuje z małą prędkością (z uchwytem łopatkowym), skropić oliwą z oliwek, aż połączy się z mąką. Następnie wlać mieszaninę drożdżowo-wodną i wymieszać, aż się połączy, a ciasto połączy się w lepką masę.Zalać oddzielną miskę mieszającą lekką mżawką oliwy z oliwek i uformować ciasto w kulkę. Wrzucić do pokrycia ciasta w oliwie z oliwek, następnie przykryć miskę szczelnie folią i odstawić na 1 do 2 godzin, lub przechowywać w lodówce, aż będzie to potrzebne. Uwaga: najlepiej zrobić ciasto co najmniej 24 godziny wcześniej, a 3 lub 4 dni jest jeszcze lepsze.Kiedy jesteś gotowy do pizzy, chwycić połowę ciasta do pizzy (przepis sprawia, że 2 strupki) i wycisnąć ciasto w kierunku dna, tworząc ładne, ciasne, ciągnął piłkę. Możesz rozwałkować pizzę wałkiem do ciasta, jeśli chcesz, ale czasami równie łatwo jest ją rzucić, pociągnąć i rozciągnąć, aż poczuje się dobrze. A kiedy skorupa jest ładna i cienka, połóż ją na naoliwionej blasze do pieczenia lub patelni do pizzy.
Skropić trochę oliwy z oliwek na ciasto i rozprowadzić go palcami. Bardzo lekko posypać trochę soli na skórce.Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. Uzupełnij skórkę wybranymi dodatkami. Następnie piec przez 15 do 17 minut, lub aż skorupa będzie złoty kolor i polewy są bąbelkowe.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki). Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)]()
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin. Dobrze komponuje się z mięsem i mięsnymi sosami makaronowymi, drobiem i twardymi serami.