Cowgirl Creamery ' s fromage Blanc
Cowgirl Creamery ' s fromage Blanc jest Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 205 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Idź do sklepu i odbierz dziewczynę. mleko pasteryzowane, kultura fromage blanc, sól morska i kilka innych rzeczy, które można zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Sernik Fromage Blanc, Lody Fromage Blanc, oraz Sernik Fromage Blanc dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać mleko do 8-do 10-qt. garnek z grubym dnem i wkład termometr mleczny.
Podgrzać mleko na średnim ogniu do 85, często mieszając, aby zapobiec przypaleniu.
Wyjmij z ognia, wyjmij termometr i posyp kulturę tak równomiernie, jak to możliwe, mlekiem; pozostaw 10 minut, a następnie delikatnie wymieszaj 1 minutę w jednym kierunku. Rozcieńczyć podpuszczkę w 2 łyżkach. ostudzić wodę i wlać równomiernie na całe mleko; wymieszać w ten sam sposób. Rozcieńczyć chlorek wapnia w 2 łyżkach. ostudzić wodę; wlać i wymieszać tak, jak zrobiłeś kulturę i podpuszczkę. Mieszaj raz w przeciwnym kierunku, aby zatrzymać ruch mleka. Przykryj gazą; pozostaw na noc na blacie.
Odcedzić twarogi. Kadzi z garnka na duży durszlak, wyłożony podwójną grubością gazy i ustawiony na czystym wiadrze. Około 10 filiżanek serwatki spłynie do wiadra; użyj do domowej ricotty (przenieś serwatkę do miski w lodówce, gdy jest wystarczająco dużo do zebrania).
Odcedzić twaróg od 6 do 8 godzin w temperaturze pokojowej, aż ser będzie przypominał gęstą kwaśną śmietanę, zbierając i obracając łyżką do zupy co około godzinę, aby twaróg równomiernie wyschł.
Ubierz twarogi. Z fromage blanc przełożyć do dużej miski i wymieszać z Crme Frache i solą do smaku. Ser jest teraz gotowy do jedzenia. Przechowuje, schłodzony w hermetycznym pojemniku, do 1 tygodnia.
Te zapasy mogą wydawać się nieco szalonym naukowcem, ale są łatwe w użyciu. Znaleźć ich bez innych notedat ludzi napojów (thebeveragepeople.com lub 800/544-1867). Jedna bardzo ważna uwaga: bądź skrupulatnie czysty podczas robienia powierzchni serów z mydłem antybakteryjnym i gotuj naczynia (Chochla, łyżki itp.) przez 20 minut przed użyciem. Nie chcesz, żeby złe bakterie mieszały się z dobrymi.
Chlorek wapnia: rodzaj soli, która pomaga ujędrnić twaróg.
Gaza: luźno tkana tkanina do podszewki pleśni serowych lub durszlaków. Znaleźć w większości sklepów spożywczych.
Ricotta mold: mały pleciony kosz wykonany z plastiku spożywczego; nadaje ricotcie ładny kształt.
Kultura fromage blanc: nadaje serowi zarówno smak, jak i teksturę; wygląda jak liofilizowane drożdże używane do pieczenia.
Termometr mleczny: w przeciwieństwie do termometru cukierkowego, mierzy również niskie temperatury. Możesz zastąpić termometr natychmiastowego odczytu.
Podpuszczka wegetariańska: stworzona w laboratorium wersja naturalnych enzymów koagulujących mleko.