Coq Au Vin Wolnowar Style
Styl powolnej kuchenki Coq Au Vin może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 350 kalorii, 27g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Za $2.98 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest dostarczany przez Allrecipes. 3 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś wywar z kurczaka, czosnek, sól i mielony pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 4 godziny i 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 44%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wolnowar Coq Au Vin, Wolnowar Coq au Vin, oraz Wolnowar Coq Au Vin.
Instrukcje
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Pracując partiami, gotuj piersi z kurczaka na gorącym oleju, aż zrumienią się z obu stron, 4 do 6 minut z każdej strony.
Przenieś zarumienionego kurczaka do powolnej kuchenki.
Gotuj boczek na tej samej patelni, od czasu do czasu obracając, na średnim ogniu, aż równomiernie się zrumieni, około 10 minut.
Przełóż boczek do powolnej kuchenki.
Wymieszaj czerwone wino, wywar z kurczaka, czosnek, rozmaryn, liść laurowy, sól i pieprz do powolnej kuchenki.
Gotuj mieszankę kurczaka w powolnej kuchence ustawionej na niską, aż kurczak będzie miękki, 4 do 5 godzin.
Polecane wino: Czerwony Burgund, Pinot Noir, Beaujolais
Czerwony burgund, Pinot Noir i Beaujolais to moje najlepsze typy dla Coq Au Vin. Czerwony burgund jest najbardziej tradycyjny, ale Beaujolais jest uprawiany w pobliżu i zwykle tańszy. Naprawdę zrobi to każda sucha Francuska czerwień! Jednym z win, które możesz spróbować, jest SeaGlass rosé z Pinot Noir. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![SeaGlass Rose z Pinot Noir]()
SeaGlass Rose z Pinot Noir
Piękne odbicie dziewiczego przybrzeżnego terroir hrabstwa Monterey, różowe otwiera się pachnącymi poziomkami i suszonymi płatkami róż na nosie. Smaki soczystej wiśni idojrzałe maliny są zrównoważone orzeźwiającą kwasowością i chrupiącym, czystym wykończeniem. To tętniące życiem wino jest zróżnicowanym partnerem menu, wyjątkowo dobrze komponując się z prosciutto i ciastami melonowymi lub krabowymi z pikantnymi aioli.