Coq au Vin
Coq au vin może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.67 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz perłową cebulę, wino burgundzkie, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 21 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 80%. Spróbuj Makaron Coq au Riesling dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spryskaj dużą patelnię nieprzywierającą sprayem do gotowania.
Podsmażyć kurczaka na średnim ogniu przez około 15 minut, lub do lekko rumiane z obu stron.
Dodać grzyby, marchew, wino, cebulę, kawałki boczku, pietruszkę, czosnek, majeranek, tymianek, bulion, pieprz i liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 25 minut, lub aż kurczak jest gotowane przez i nie Różowy wewnątrz.
Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść kurczaka, grzyby, marchew i cebula na talerz, odrzucając liść laurowy; przykryć, aby ogrzać i odstawić.
W małej misce połączyć mąkę i wodę i ubić razem. Wymieszać mieszaninę na patelni i gotować, aż gruby i bąbelkowy, 5 do 10 protokół. Gotować i mieszać 1 minutę więcej i wlać mieszaninę na kurczaka i warzywa.