Confit z łososia z nowymi ziemniakami i krabami crush & dill drizzle
Confit łososia z nowymi ziemniakami i krabami crush & dill drizzle wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 1198 kalorii, 42g białka, oraz 107 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.31 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga nowych ziemniaków, brązowego mięsa krabowego, rukoli i szczypiorku. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 28 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka Z Łososia, Ziemniaków I Koperku, Sałatka Z Łososia I Ziemniaków Z Sosem Cytrynowo-Koperkowym, oraz Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem z kremowym dressingiem koperkowym.
Instrukcje
Najpierw przewracamy ziemniaki na patelnię z wrzącą wodą, a następnie gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut lub do miękkości.
Odcedzić i ogrzać. W międzyczasie wlej oliwę do grubej patelni lub puszki do pieczenia, która będzie pasować do filetów z łososia.
Dodaj czosnek i tymianek, delikatnie podgrzej olej przez kilka minut, aby zaparzyć aromaty, a następnie wyłącz ogień.
Około 20 minut przed podaniem wsuń łososia do ciepłego oleju. Gotuj na małym ogniu przez 8 minut (lub 10 minut, jeśli wolisz dobrze ugotowaną rybę), a następnie zdejmij ogień. Łososia pozostawić w oleju na 5 minut, a następnie wyjąć i odsączyć.
W międzyczasie umieść ugotowane ziemniaki w misce do miksowania i lekko zmiażdż widelcem.
Dodać zioła, masło i skropić oliwą z łososia, doprawić i dobrze wymieszać, a następnie złożyć przez mięso krabowe. Aby zrobić mżawkę, ubić razem koperek, oliwę z oliwek i sok z limonki.
Na każdym talerzu, wypełnić pierścień kucharzy z rozdrobnionej mieszanki ziemniaków (jeśli nie masz pierścień, łyżka do zgrabnego stosu).
Zdejmij pierścień i połóż filet z łososia obok niego.
Podawać niewielką garść rukoli obok, łyżką wokół mżawki, następnie podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.