Confit z kaczki

Confit z kaczki
Confit of duck to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 26 kalorii. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 32 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka grubej soli morskiej, liście laurowe, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Co To Jest Duck Confit, Kaczka Confit, oraz Kaczka Confit dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dzień przed chcesz zrobić danie, rozrzucić połowę soli, połowę czosnku i połowę ziół na podstawie małego płytkiego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
Połóż nogi kaczki, skórkę do góry, na wierzchu, a następnie rozrzuć na pozostałej soli, czosnku i ziołach. Przykryć kaczkę i przechowywać w lodówce na noc. Można to zrobić do 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cała KaczkaCała Kaczka
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Wlać wino do rondla, który będzie idealnie pasował do nóg kaczki w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Zetrzyj sól z kaczych nóżek i umieść je, skórą w dół, w winie. Przykryj patelnię pokrywką i umieść na średnim ogniu. Gdy tylko wino zacznie bąbelkować, zmniejsz temperaturę do najniższego ustawienia i gotuj przez 2 godziny, sprawdzając od czasu do czasu, czy płyn ledwo się gotuje. (Jeśli posiadasz dyfuzor ciepła, dobrze byłoby go tutaj użyć.) Po 2 godzinach udka kaczki powinny być zanurzone we własnym tłuszczu, a mięso powinno czuć się niesamowicie delikatne po pchnięciu. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Nogi kaczki są teraz gotowane i mogą być spożywane natychmiast lub możesz wykonać następny krok, jeśli lubisz je chrupiące. Jeśli przygotowujesz się z wyprzedzeniem, zapakuj nogi kaczki szczelnie do plastikowego pojemnika lub słoika i wlej tłuszcz, ale nie płyn na dnie patelni. Przykryć i pozostawić w lodówce do miesiąca lub zamrozić do 3 miesięcy. Płyn, z którym pozostajesz, sprawia, że smaczny sos może być schłodzony lub zamrożony do czasu potrzebnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
6
Aby podgrzać i rozgrzać nogi kaczki, Rozgrzej piekarnik do 220C / wentylator 200C / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
7
Wyjmij nogi z tłuszczu i umieść je od strony skóry w dół, na patelni żaroodpornej. Piecz przez 30-40 minut, obracając w połowie, aż zbrązowieje i będzie chrupiące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
8
Podawać z podgrzanym sosem, chrupiącą sałatką i chrupiącymi złocistymi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia0
Magazyn