Coconut Corn Chowder
Coconut Corn Chowder to bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 437 kalorii, 12g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna kukurydzy, Mleko, Serrano chili i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest solidne. Podobne przepisy to Coconut Corn Chowder, Kremowy kokosowy zupa kukurydziana, oraz Zupa kokosowo-kukurydziana i krewetkowa.
Instrukcje
W 4-do 5-Quart patelni na średnim ogniu, mieszać cebulę w oliwie z oliwek, aż kuleje, 3 do 5 minut.
Wymieszać kukurydzę, mleko, mleko kokosowe, bulion, i chili; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień,i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kukurydza jest tender do gryzienia, 10 do 15 minut.
Łyżką szczelinową wyjąć około 2 filiżanek ziaren kukurydzy z patelni i rezerwy. W blenderze lub robocie kuchennym, pracując partiami i przytrzymując pokrywkę ręcznikiem, wir pozostałą mieszaninę kukurydzy do uzyskania gładkości. Wróć do pan.
Dodaj sok z limonki, bazylię i zarezerwowaną kukurydzę. Wymieszać zupę na średnim ogniu do gorąca, 2 do 3 protokół.
Dodać sól i pieprz do smaku. Chochle do misek i udekorować klinami limonki.
Krojenie ziaren: przeciętne ziarno kukurydzy waży od 10 do 14 uncji i daje około 1 szklanki ziaren. Aby je usunąć, dużym, ostrym nożem, odciąć i wyrzucić koniec łodygi każdego ucha do początku ziaren. Zdjąć i wyrzucić łuski i jedwabie; opłukać uszy. Trzymając każde ucho w pozycji pionowej, odetnij jądra blisko kolby.