Clay-Pot Tarte Tatin

Clay-Pot Tarte Tatin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Clay-Pot Tarte Tatin spróbować. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 3G białka, oraz 23G tłuszczu. Mieszanka plus 2 łyżki masła, sok z cytryny, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé), Tarte Tatin, oraz Tarte Tatin.

Instrukcje

1
Wytnij cienki plasterek z końców łodygowych połówek jabłek, aby stały prosto. W dużej misce, wrzucić połówki jabłka z sokiem z cytryny, aby dokładnie płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Ustaw 12-calowy płomieni lub żeliwnej patelni na małym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać masło i podgrzać do rozpuszczenia. Wymieszać z cukrem i solą i gotować przez 5 minut, aż cukier się rozpuści, ale nie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Zapakuj połówki jabłka na patelnię, stojąc je w pozycji pionowej w koncentrycznych kręgach. Gotować na umiarkowanym ogniu, aż wszystkie z wyjątkiem wierzchołków zmiękną, a ich soki tworzą bogaty karmel, około 1 godziny i 15 minut. Aby nawet gotować, obracaj patelnię o 45 stopni co 10 minut. Lekko przyciśnij jabłka łopatką, gdy zmiękną. Potrząśnij patelnią od czasu do czasu, aby zapobiec przyklejaniu się jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
5
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto francuskie na okrągło o grubości około 1/8 cala. Nakłuj ciasto widelcem. Przechowywać w lodówce przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Udekorować ciasto na jabłka i zawijać łyżką do krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
8
Piec około 30 minut, aż ciasto będzie złociste i ugotowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Wyjąć z piekarnika i ostrożnie odwrócić tartę na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Ostudzić przez 10 minut, następnie pokroić w kliny i podawać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn