Classico® Cajun Chicken Lasagna

Classico® Cajun Chicken Lasagna
Classico ® Cajun Chicken Lasagna może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 475 kalorii, 27g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz kremowy sos do makaronu alfredo, cebulę, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Classico ® gulasz z kurczaka i białej fasoli, Cajun Shrimp Lasagna Roll-Ups, oraz Jeff Faile jako Negroni Classico.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Odcedzić; spłukać.
3
Połącz Johnsonville ® Premium w pełni gotowaną kiełbasę Andouille, kurczaka, przyprawę Cajun i szałwię. W dużej patelni gotować mieszankę mięsa 8 minut lub aż kurczak nie jest już różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Usuń z patelni za pomocą łyżki szczelinowej, zastrzegając kapiele na patelni. Odstawić mieszaninę mięsa na bok; ogrzać. W tej samej patelni gotować cebulę, seler, papryka słodka, i czosnek w kapie, aż warzywa będą miękkie. Wymieszać z mięsem, połową lekkiego kremowego sosu do makaronu Classico® i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos AlfredoSos Alfredo
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Papryka SłodkaPapryka Słodka
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Lekko pokryć naczynie do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali lub prostokątną zapiekankę 3-ćwiartkową sprayem zapobiegającym przywieraniu. Ułóż 4 makarony na dnie naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
6
Posmarować 2 szklankami mieszanki mięsno-warzywnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Posypać 1/2 szklanki mozzarelli. Powtórz warstwy, kończąc makaronem. Na wierzch delikatnie rozprowadzić pozostały sos do makaronu Classico® Light Creamy Alfredo (jeśli sos jest zbyt gęsty, lekko podgrzać). Przykryć; Piec 1 godzinę lub do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos AlfredoSos Alfredo
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Odstawić na 15 do 20 minut przed dokładnym cięciem.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Magazyn