Classico® Cajun Chicken Lasagna
Classico ® Cajun Chicken Lasagna może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 475 kalorii, 27g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz kremowy sos do makaronu alfredo, cebulę, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Classico ® gulasz z kurczaka i białej fasoli, Cajun Shrimp Lasagna Roll-Ups, oraz Jeff Faile jako Negroni Classico.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami opakowania.
Połącz Johnsonville ® Premium w pełni gotowaną kiełbasę Andouille, kurczaka, przyprawę Cajun i szałwię. W dużej patelni gotować mieszankę mięsa 8 minut lub aż kurczak nie jest już różowy.
Usuń z patelni za pomocą łyżki szczelinowej, zastrzegając kapiele na patelni. Odstawić mieszaninę mięsa na bok; ogrzać. W tej samej patelni gotować cebulę, seler, papryka słodka, i czosnek w kapie, aż warzywa będą miękkie. Wymieszać z mięsem, połową lekkiego kremowego sosu do makaronu Classico® i parmezanem.
Lekko pokryć naczynie do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali lub prostokątną zapiekankę 3-ćwiartkową sprayem zapobiegającym przywieraniu. Ułóż 4 makarony na dnie naczynia.
Posmarować 2 szklankami mieszanki mięsno-warzywnej.
Posypać 1/2 szklanki mozzarelli. Powtórz warstwy, kończąc makaronem. Na wierzch delikatnie rozprowadzić pozostały sos do makaronu Classico® Light Creamy Alfredo (jeśli sos jest zbyt gęsty, lekko podgrzać). Przykryć; Piec 1 godzinę lub do ogrzania.
Odstawić na 15 do 20 minut przed dokładnym cięciem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.