Classic Walnut Boule

Classic Walnut Boule
Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś sól, mąkę, białko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klasyczne Krówki Orzechowe Brownies, Klasyczne Krówki - Orzechowe Brownies, oraz Parmezan & Scallion Boule dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpuścić cukier i drożdże w 1 szklance ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać z olejem. Zważyć lub lekko łyżką mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać 5 uncji (około 2 szklanki) mąki chlebowej, mąki pełnoziarnistej i soli do mieszaniny drożdży; mieszać, aż miękkie ciasto tworzy. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne (około 5 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
CiastoCiasto
DrożdżeDrożdże
SólSól
3
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, przez 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Dziurkować ciasto; wyrabiać w orzechach włoskich. Uformuj ciasto w 9-calową rundę na lekko posypanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ciasto wyłożyć na dużą blachę do pieczenia posypaną mąką kukurydzianą. Przykryć i odstawić na 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Odkryj ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
7
Połącz mleko i białko jaja; posmaruj ciasto. Ciasto ocena poprzez dwa ukośne szczeliny z ostrym nożem; zrobić dwa ukośne szczeliny w przeciwnym kierunku, aby utworzyć wzór crosshatch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CiastoCiasto
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Piec w 350 przez 30 minut lub aż chleb jest rumiane na dnie i brzmi puste po naciśnięciu. Schłodzić na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia12
Magazyn