Classic Walnut Boule
Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś sól, mąkę, białko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klasyczne Krówki Orzechowe Brownies, Klasyczne Krówki - Orzechowe Brownies, oraz Parmezan & Scallion Boule dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić cukier i drożdże w 1 szklance ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać z olejem. Zważyć lub lekko łyżką mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 5 uncji (około 2 szklanki) mąki chlebowej, mąki pełnoziarnistej i soli do mieszaniny drożdży; mieszać, aż miękkie ciasto tworzy. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne (około 5 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, przez 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Dziurkować ciasto; wyrabiać w orzechach włoskich. Uformuj ciasto w 9-calową rundę na lekko posypanej mąką powierzchni.
Ciasto wyłożyć na dużą blachę do pieczenia posypaną mąką kukurydzianą. Przykryć i odstawić na 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Połącz mleko i białko jaja; posmaruj ciasto. Ciasto ocena poprzez dwa ukośne szczeliny z ostrym nożem; zrobić dwa ukośne szczeliny w przeciwnym kierunku, aby utworzyć wzór crosshatch.
Piec w 350 przez 30 minut lub aż chleb jest rumiane na dnie i brzmi puste po naciśnięciu. Schłodzić na stojaku z drutu.