Classic Pavlova
Klasyczna Pavlova może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 222 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, białka jaj, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczne Brązowe Masło Żółte Ciasto Dla Klasycznego Przyjaciela, Klasyczne przepisy świąteczne wykonane z klasycznych składników! # DiamondNuts, oraz Pawłowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 135°. linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem.
Aby zrobić bezę: jeśli twój cukier nie jest drobny, Zakręć go w robocie kuchennym na 15 sekund.
Dokładnie wymieszać cukier i skrobię kukurydzianą.
Połączyć białka jaj i octu lub śmietany z kamienia nazębnego w dużej, czystej, suchej misce, i ubić ze średnią prędkością (z mikserem stojak) lub z dużą prędkością (z mikserem ręcznym), aż białka jaj są kremowo białe i przytrzymaj miękki kształt, gdy ubijacze są podnoszone. Stopniowo dodawać mieszankę cukru czubatą łyżeczkę na raz, biorąc w sumie 2 1/2-3 minuty; powinieneś mieć bardzo sztywną, kremową bezę.
Aby zrobić 8 pojedynczych pavlovas: Miarka 4 równe porcje bezy na każdej wyłożonej blachy do pieczenia, rozmieszczone dobrze od siebie. Wyrzeźb każdą porcję w małą kopułę o średnicy około 4 1/2 cala.
Piec 1 godzinę, aż pavlovas są złotoróżowe i chrupiące na powierzchni i marshmallow-y wewnątrz, obracając arkusze od góry do dołu iz przodu do tyłu w połowie czasu pieczenia.
Ustaw blachy do pieczenia na stojaku, aby całkowicie ostygły(pavlovas może trochę utonąć). Jeśli nie podajesz pavlovas tego samego dnia, przykryj bezy luźno i pozostaw w temperaturze pokojowej; utrzymują się przez kilka dni.
Aby złożyć deser: w średniej misce, ubij śmietanę, z wanilią, jeśli używasz, aż będzie prawie sztywny. Top bezy z bitą śmietaną i udekorować owocami.