Cio-Filipiński może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 532 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.73 za porcję. Jeśli masz oliwę z oliwek, liść laurowy, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Filipiński Placek Jajeczny, Filipino Pancit, oraz Żeberka Filipińskie.
Instrukcje
1
Rozgrzej duży garnek na średnim ogniu i dodaj obfity wir oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodaj czosnek, seler, cebula kopru włoskiego, sok z małży, przecier pomidorowy, wino, sól, pieprz, pasta anchois, płatki czerwonej papryki, liść laurowy, anyż i szafran. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Pasta Anchois
Przecier Pomidorowy
Koper Włoski
Sok Z Małży
Anyż Gwiaździsty
Liście Laurowe
Szafran
Seler
Czosnek
Pieprz
Sól
Wino
4
Dla dorsza: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Dorsza posypać solą, pieprzem i papryką, a każdy kawałek zawijać w plaster prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
Papryka
Pieprz
Sól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Dorsz
6
Rozgrzej dużą patelnię odporną na piekarnik na średnim ogniu i dodaj wir oliwy z oliwek. Przesmażyć dorsza po obu stronach, aż prosciutto zostanie chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
Oliwa Z Oliwek
Dorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
7
Przenieść patelnię do piekarnika i piec dorsza aż gotowane przez, 10 do 12 protokół. (Jeśli dorsz nie mieści się na patelni w jednej partii, gotować w dwóch partiach i przenieść do blachy do pieczenia, aby zakończyć w piekarniku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
Patelnia
8
Dodać małże do bulionu pomidorowego i gotować, aż małże otwarte, o 5 protokół. Odrzuć małże, które się nie otwierają. Odrzuć liść laurowy i anyż Gwiaździsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anyż Gwiaździsty
Liście Laurowe
Pomidor
Bulion
Małże
9
Umieścić 1 kawałek dorsza w płytkiej misce i Chochla trochę bulionu wokół dorsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Dorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
Cukierki Peachie-o
10
Dekoruj kilkoma małżami, pokrojonym w kostkę pomidorem, liśćmi kopru włoskiego i posiekaną natką pietruszki. Powtórz z pozostałym dorszem i bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Koper Włoski
Pomidor
Bulion
Małże
Dorsz
11
Podawać na ciepło.
12
Przepis ten został stworzony przez uczestnika konkursu kulinarnego. Kuchnie Food Network nie przetestowały go do użytku domowego, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.