Cinnnamon Cereal Swirl Bread
Cinnnamon Cereal Swirl Bread to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 8 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 35 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz drożdże, wodę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczenie Chleba: Chleb Wirowy Z Masłem Jabłkowym, Pieczenie Chleba: Chleb Wirowy Pomidorowo-Pesto, oraz Chleb Zbożowy Otręby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz drożdże, 2 łyżki cukru i wodę w misce miksera stojącego.
Odstawić na minutę lub dwie, a następnie dodać mąkę chlebową. Zagniataj hakiem ciasta, aż mieszanina będzie gładka i elastyczna.
Dodaj sól, wanilię i 3 łyżki masła i zagniataj, aż wszystkie zostaną w pełni włączone. Przykryj miskę i pozostaw ciasto do podwojenia wielkości, około godziny.
Mąkę powierzchnię roboczą i rozgrzać piekarnik do 177°. włączyć ciasto i uformować w szorstki prostokąt.
Obróć go do około 9 cali na 18 cali.
Posypać płatki, cynamon i pozostałe 2 łyżki cukru na ciasto, pozostawiając około cala odkryte na jednym z krótkich końcach.
Rozwałkuj ciasto, styl jellyroll, zaczynając od krótkiego końca naprzeciwko końca, który pozostawiłeś odsłonięty. Nie kręć mocno. Gdy dojdziesz do końca, uszczelnić szew i końce i umieścić ciasto na patelni 9x5 chleba. Przykryć patelnię folią i odstawić do podwojenia rozmiaru, około 40 minut.
Zdjąć folię i piec w temperaturze 177°, aż bochenek jest ładnie rumiane, o 40 protokół. Około 10 minut przed zakończeniem pieczenia chleba, umyj wierzch pozostałą 1 łyżką masła.
Ostudzić całkowicie na stojaku przed cięciem.