Ciepłe karmelizowane gruszki z goździkiem Zabaglione
Jedna porcja zawiera 203 kalorie, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Jeśli 95 centów za porcję spada w budżecie, ciepłe karmelizowane gruszki z goździkiem Zabaglione mogą być super bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz marsalę, żółtka jaj, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Zabaglione-Żurawina i gruszki, Karmelizowane Przyprawione Gruszki, oraz Kurczak z karmelizowanymi gruszkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 5 składników w małej misce; odstawić.
Połącz 1/2 szklanki Marsali, miód, 1 łyżkę masła, skórkę i 1 łyżeczkę mieszanki przypraw w małym rondlu.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Umieść połówki gruszki, pokrój boki w górę, w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Wlać mieszaninę Marsala na gruszki.
Piec w 350 przez 30 minut lub aż gruszki będą miękkie, fastrygowanie od czasu do czasu.
Wyjąć z piekarnika; zachować ciepło.
Połącz 6 łyżek Marsali, 1/4 szklanki cukru, wodę, sól i żółtka w średnim, ciężkim rondlu, mieszając trzepaczką. Gotować na małym ogniu, stale ubijając, aż mieszanina będzie gęsta (około 5 minut). Wymieszaj pozostałą mieszankę przypraw i 1 łyżeczkę masła do wymieszania.
Umieść 1 pół gruszki w każdej misce. Łyżka 1/4 szklanki sosu na każdej połowie gruszki.
W razie potrzeby udekoruj skórką z cytryny i gałką muszkatołową.