Ciepłe Ciasto Dyniowe
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 528 kalorii, 8G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka proszku do pieczenia, sól, jajka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciepłe ciasto jabłkowe z pestkami dyni kruche, Ciepła sałatka z dyni z Polentanem i kandyzowanymi pestkami dyni, oraz Sałatka Z Pieczonej Dyni Na Ciepło.
Instrukcje
Masło 2-quart souffl pleśni. W średniej misce mąkę ubić z proszkiem do pieczenia, cynamonem, imbirem, goździkami i solą. W dużej misce, za pomocą miksera ręcznego, ubić masło i cukier, aż puszyste. Beat w jaja, 1 na raz. W małej misce wymieszać puree z dyni z sokiem z cytryny, a następnie ubić do mieszaniny jaj.
Dodaj suche składniki i daktyle i ubijaj powoli, aż do wymieszania. Zeskrobać ciasto do przygotowanej formy i wygładzić wierzch.
Naczynie Suflera przykryć arkuszem folii z masłem, zamknąć i przenieść do dużej, emaliowanej żeliwnej zapiekanki.
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do zapiekanki, aby dotrzeć do połowy strony formy i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż ciasto jest ustawione, o 1 godzinę i 10 minut.
Wyjmij naczynie z zapiekanki i pozostaw do ostygnięcia przez 30 minut.
Zdjąć folię i wyłożyć ciasto na talerze.
Podawać z lodami waniliowymi.