Ciepłe ciasta czekoladowe z kremem Mascarpone
Ciepłe ciasta czekoladowe z kremem Mascarpone wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 838 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, 2 masło, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Ciepłe Ciasta Czekoladowe, Indywidualne Ciepłe Ciasta Czekoladowe, oraz Ciepłe ciasta czekoladowe z jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
6 6-uncjowych ramekinów posmarować masłem i lekko obsypać mąką. Ustaw ramekiny na solidnej blasze do pieczenia. W kuchence mikrofalowej, roztopić czekoladę z masłem; ostudzić.
W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę, ubić jajka, żółtka i cukier na dużej prędkości, aż bledną i puszystą, o 4 protokół. Używając gumowej szpatułki, delikatnie złóż czekoladę, a następnie złóż mąkę tortową, aż nie pozostaną żadne smugi.
Łyżka ciasta do przygotowanych ramekin i piec przez 15 minut, aż ciasta wzrosną, blaty są suche, a centra lekko jiggly.
W misce ubij śmietanę z nasionami wanilii, brązowym cukrem i skórką cytrynową, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodać mascarpone i sok z cytryny i ubić do wymieszania.
Uruchom końcówkę małego noża wokół każdego ciasta, aby je poluzować, a następnie rozpakuj na talerze. Na placki nałożyć krem mascarpone i udekorować rozgniecionymi wiśniami i wiórami czekoladowymi.