Ciepła Terryna z kiełbasy, papryki, polenty i mozzarelli

Ciepła Terryna z kiełbasy, papryki, polenty i mozzarelli
Need a danie główne bezglutenowe? Ciepła Terrina z kiełbasy, papryki, Polentanu i mozzarelli może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 504 kalorie. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka soli, czosnek, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kiełbasa i papryka z chrupiącą polentą, Kiełbasa, Mozzarella I Bazylia Faszerowane Papryki, oraz Grillowana Pizza z kiełbasą, papryką, pieczonymi pomidorami i mozzarellą.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 1 forma terrine, 12-calowy długi przez 4-calowy szeroki przez 4-calowy głęboki
2
Pokruszyć gotowaną kiełbasę, aby przypominała szorstką bułkę tartą. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Mały Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Mały Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
3
Na średniej patelni saute rozgrzać oliwę z oliwek. Delikatnie podsmażyć całe ząbki czosnku, aż złoty brąz ze wszystkich stron, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
4
Dodać paprykę i saute do miękkości, ale nie rumiane, o 7 do 8 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
5
Zdjąć z ognia. Oddzielić i ostudzić.
6
Doprowadzić mozzarellę do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
7
Umieść kiełbasę, paprykę, czosnek i mozzarellę wokół deski do krojenia, wszystko w osobnych miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 Mały Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Mały Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
8
Zagotować 6 szklanek wody, dodając sól i cukier. Powoli dodaj mąkę kukurydzianą do wrzącej wody w cienkim strumieniu, stale ubijając. Obniżyć ogień i gotować, aż polenta przypomina teksturę gorących płatków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Na GorącoPłatki Na Gorąco
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
9
Wyjmij garnek z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
10
Poruszając się szybko, wlej polentę do formy terrine około 3/4 cala od góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
11
Posyp całą pokruszoną kiełbasę polentą. Przykryć kiełbasę około 1-1 / 2 szklanki ciepłej polenty. Za pomocą szpatułki spłaszczyć i wygładzić polenta, aby utworzyć płaską powierzchnię. Następnie warstwa papryki i ząbki czosnku. Powtórzyć z kolejną warstwą 1-1 / 2 szklanki ciepłej polenty na papryki. Pamiętaj, aby wygładzić i spłaszczyć warstwę polenty, aby uzyskać przyjemną płaską powierzchnię aż do krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Mały Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Mały Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
12
Połóż mozzarellę na polenta (ale nie doprowadzić mozzarella na krawędziach).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
13
Wlać kolejną warstwę ciepłej polenty na mozzarellę, aby wypełnić terrine. Wygładzić górną warstwę aż do krawędzi. Może pozostać nad polentą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
14
Schłodzić terrine przez noc.
15
Aby służyć, Odwróć terrine nad deską do krojenia. To powinno wyjść dość łatwo. Pokrój terrinę tak, jak kromka chleba, o grubości około 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
16
Umieścić plasterek płasko na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
17
Piec przez 10 do 12 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
18
Posypać startym serem i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn