Ciepła Terryna z kiełbasy, papryki, polenty i mozzarelli
Need a danie główne bezglutenowe? Ciepła Terrina z kiełbasy, papryki, Polentanu i mozzarelli może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 504 kalorie. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka soli, czosnek, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kiełbasa i papryka z chrupiącą polentą, Kiełbasa, Mozzarella I Bazylia Faszerowane Papryki, oraz Grillowana Pizza z kiełbasą, papryką, pieczonymi pomidorami i mozzarellą.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: 1 forma terrine, 12-calowy długi przez 4-calowy szeroki przez 4-calowy głęboki
2
Pokruszyć gotowaną kiełbasę, aby przypominała szorstką bułkę tartą. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
3
Na średniej patelni saute rozgrzać oliwę z oliwek. Delikatnie podsmażyć całe ząbki czosnku, aż złoty brąz ze wszystkich stron, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać paprykę i saute do miękkości, ale nie rumiane, o 7 do 8 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
5
Zdjąć z ognia. Oddzielić i ostudzić.
6
Doprowadzić mozzarellę do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
7
Umieść kiełbasę, paprykę, czosnek i mozzarellę wokół deski do krojenia, wszystko w osobnych miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Zagotować 6 szklanek wody, dodając sól i cukier. Powoli dodaj mąkę kukurydzianą do wrzącej wody w cienkim strumieniu, stale ubijając. Obniżyć ogień i gotować, aż polenta przypomina teksturę gorących płatków.
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Poruszając się szybko, wlej polentę do formy terrine około 3/4 cala od góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
11
Posyp całą pokruszoną kiełbasę polentą. Przykryć kiełbasę około 1-1 / 2 szklanki ciepłej polenty. Za pomocą szpatułki spłaszczyć i wygładzić polenta, aby utworzyć płaską powierzchnię. Następnie warstwa papryki i ząbki czosnku. Powtórzyć z kolejną warstwą 1-1 / 2 szklanki ciepłej polenty na papryki. Pamiętaj, aby wygładzić i spłaszczyć warstwę polenty, aby uzyskać przyjemną płaską powierzchnię aż do krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
12
Połóż mozzarellę na polenta (ale nie doprowadzić mozzarella na krawędziach).
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
13
Wlać kolejną warstwę ciepłej polenty na mozzarellę, aby wypełnić terrine. Wygładzić górną warstwę aż do krawędzi. Może pozostać nad polentą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
14
Schłodzić terrine przez noc.
15
Aby służyć, Odwróć terrine nad deską do krojenia. To powinno wyjść dość łatwo. Pokrój terrinę tak, jak kromka chleba, o grubości około 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
16
Umieścić plasterek płasko na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
17
Piec przez 10 do 12 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu