Ciepła sałatka z kurczaka z grzybami czosnkowymi

Ciepła sałatka z kurczaka z grzybami czosnkowymi to danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja zawiera 556 kalorii, 25g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Mieszanka sałatka ziołowa, tymianek, kasztan grzyb, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 66%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Balsamiczny kotlet z kurczaka na sałatce szpinakowej z pieczarkami, boczkiem i ciepłym sosem Szalotkowym, Ciepła sałatka z małży, małży i grzybów, oraz Ciepła sałatka z jarmużu z karmelizowaną cebulą i pieczarkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 220C / Gaz 7/wentylator piekarnik 200C. kawałki kurczaka natrzyj oliwą z oliwek, solą i pieprzem, a następnie włóż je do małej zapiekanki lub puszki do pieczenia. Piec w piekarniku przez 30 minut.
Wyjąć z zapiekanki i odstawić. Zostaw włączony piekarnik.
Grzyby, czosnek i tymianek rozłożyć w zapiekance lub puszce i ułożyć kawałki kurczaka na wierzchu, tym razem skórki do góry.
Zalać 200 ml gorącej wody wokół kurczaka i zwrócić zapiekankę lub puszkę do piekarnika na kolejne 30 minut, mieszając i sprawdzając po 15 minutach, czy jest wystarczająco dużo płynu, aby utworzyć zapas, ponieważ będzie to codzienny dressing żywności. Jeśli nie ma, dodaj trochę więcej gorącej wody.
Wyjmij zapiekankę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Za pomocą widelca i palców drobno rozdrobnić kurczaka do miski.
Dodać grzyby, czosnek i wszystkie soki z zapiekanki.
Dobrze wymieszać i doprawić.
Aby służyć, posypać liście sałaty do mieszanki grzybów i kurczaka i delikatnie wrzucić je przez tak po prostu więdną trochę w cieple.
Sałatkę podawać w dużej misce lub na półmisku, z chlebem czosnkowym na boku.