Ciepła sałatka z komosy ryżowej z pieczonymi jesiennymi warzywami i imbirowo-Scallion Dressing

Ciepła sałatka z komosy ryżowej z pieczonymi jesiennymi warzywami i imbirowo-Scallion Dressing
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać ciepłe Quinoa Sałatka z pieczonych jesiennych warzyw i imbir-Scallion Dressing spróbować. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka słodkich ziemniaków, oliwy z oliwek, pasternaku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sałatka z komosy ryżowej, ciecierzycy i migdałów z pieczonym sosem Scallion, Jesienna posiekana Sałatka z komosy ryżowej z jabłecznikiem + SOS tahini-szałwia, oraz Ciepła sałatka z komosy ryżowej z grillowanym sosem halloumi i pietruszką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić słodkie ziemniaki, brukselka, marchew, pasternak, rzepa, olej, i odmierzonej soli i pieprzu w dużej misce i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Sól I PieprzSól I Pieprz
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
PasternakPasternak
MarchewMarchew
RzepaRzepa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Przełożyć warzywa na blachę do pieczenia i ułożyć w równą warstwę; odstawić miskę na bok (nie trzeba jej wycierać).Upiec warzywa, mieszając co 5 minut, aż będą miękkie i gotowane przez, O 18 do 20 protokół. Tymczasem, gotować quinoa.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem kolendry w zarezerwowanej misce z warzyw i trzepaczką do połączenia; odstawić.Gdy komosa ryżowa jest gotowa, odsączyć ją przez sitko o drobnych oczkach i dodać do miski z dressingiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać pieczone warzywa i wrzucić do połączenia. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
3
Posypać kolendrą (jeśli używasz) i podawać natychmiast lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra

Składniki

0Batoniki toffi Heathświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej w razie potrzebyświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej w razie potrzeby1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Brukselka (około 6-8 średnich Brukselek), przycięta i ćwiartowanaBrukselka (około 6-8 średnich Brukselek), przycięta i ćwiartowana1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.marchew (około 1 dużej marchewki), obrane i pokrojone na kawałki 1/2 calamarchew (około 1 dużej marchewki), obrane i pokrojone na kawałki 1/2 cala591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana świeża kolendra (opcjonalnie)grubo posiekana świeża kolendra (opcjonalnie)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaobrany i drobno posiekany świeży imbir (od 3-do 4-calowego kawałka)obrany i drobno posiekany świeży imbir (od 3-do 4-calowego kawałka)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól koszerna, plus więcej w razie potrzebysól koszerna, plus więcej w razie potrzeby33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pasternak (około 1 średniego pasternaku), obrany i pokrojony na kawałki 1/2 calapasternak (około 1 średniego pasternaku), obrany i pokrojony na kawałki 1/2 cala2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwequinoa, dowolny kolor lub odmianaquinoa, dowolny kolor lub odmiana1bunchszalotki, cienko pokrojone (tylko białe i jasnozielone części)szalotki, cienko pokrojone (tylko białe i jasnozielone części)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoprażony olej sezamowyprażony olej sezamowy33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaocet sherryocet sherry23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.słodki ziemniak (około 1 średniego słodkiego ziemniaka), obrany i pokrojony na kawałki 1/2 calasłodki ziemniak (około 1 średniego słodkiego ziemniaka), obrany i pokrojony na kawałki 1/2 cala1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.biała lub fioletowa rzepa górna (około 1 małej rzepy), obrana i pokrojona na kawałki 1/2 calabiała lub fioletowa rzepa górna (około 1 małej rzepy), obrana i pokrojona na kawałki 1/2 cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia46
Magazyn