Ciepła sałatka Edamame i krewetki

Ciepła sałatka Edamame i krewetki
Ciepła sałatka z Edamame i krewetek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 400 kalorii, 16G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od SippitySup ma 11 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać Sriracha ostry sos, ketchup, popękany pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciepła Sałatka Edamame, Ciepła sałatka z ziemniaków i Edamame, oraz Ciepła sałatka z komosy ryżowej z Edamamem i estragonem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włóż krewetki do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ubij razem 1 łyżkę soku z limonki, ostry sos, brązowy cukier, 6 ząbków mielonego czosnku, ketchup, tajski ptak chile, olej roślinny, olej musztardowy i sos sojowy w innej średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Olej GorczycowyOlej Gorczycowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Ostry SosOstry Sos
Sos SojowySos Sojowy
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
GoździkiGoździki
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Umieścić pozostałe 2 ½ szklanki gotowane edameame łuskane w misce robota kuchennego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Umieść krewetki na gorącym grillu i gotować około 1 do 2 minut na stronie, aż różowy i ładnie oznaczone.Talerz sałatki: jeśli zrobiłeś to, gdy edamame było jeszcze ciepłe, puree będzie gotowe do użycia. Jeśli zrobisz to z wyprzedzeniem, podgrzej go na małej patelni lub w kuchence mikrofalowej. Następnie podziel równomiernie pomiędzy 4 pojedyncze talerze sałatkowe. 3 ciepłe krewetki Nestle do puree, a następnie posypać trochę dekoracji na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
PatelniaPatelnia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Podawać z limonką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)dietetyczna soda kremowadietetyczna soda kremowa11 funt cukinii,pasta Sambal oelek chilepasta Sambal oelek chile7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimrożone edamame łuskane gotowane zgodnie z instrukcją pakowania, podzielonemrożone edamame łuskane gotowane zgodnie z instrukcją pakowania, podzielone8goździkiczosnek obrany i mielony, podzielonyczosnek obrany i mielony, podzielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Płatki Crispix, rozdrobnionePłatki Crispix, rozdrobnione1(może być lub przeglądać)sól koszerna podzielonasól koszerna podzielona596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonki, podzielonyświeży sok z limonki, podzielony4kliny wapiennekliny wapienne2(zima)posiekane liście miętyposiekane liście mięty2(zima)chiński olej musztardowy (zastępuje olej sezamowy)chiński olej musztardowy (zastępuje olej sezamowy)1(może być lub przeglądać)popękany czarny pieprzpopękany czarny pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno pokrojona czerwona paprykadrobno pokrojona czerwona papryka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sezam balcksezam balck596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Sriracha hot sauce plus więcej do smakuSriracha hot sauce plus więcej do smaku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn