Ciepła pieczona sałatka z dyni i soczewicy Puy
Ciepła pieczona sałatka z dyni i soczewicy Puy wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.48 za porcję. Ta przystawka ma 236 kalorii, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz cebulę, ocet balsamiczny, szpinak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 244 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ciepła sałatka z soczewicy i żołędzi z jogurtem Vinaigrette, Puy Sałatka Z Soczewicy Z Karmelizowanymi Warzywami, oraz Dwie sałatki z fasoli, soczewicy Puy, Fetanu i pietruszki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Dynię butternut wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek, ząbkiem czosnku, liśćmi tymianku i przyprawami. Piecz przez 25-30 minut lub do miękkości.
Wymieszać ocet balsamiczny, łyżkę oliwy z oliwek, musztardę pełnoziarnistą i 1-2 łyżki wody.
Soczewicę Puy odcedzić w wodzie i wrzucić z dressingiem, czerwoną cebulą, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi.
Podziel soczewicę między cztery płyty. Na wierzch polać dynią, następnie pokruszyć serem Cheshire i pestkami dyni.