Ciemna Czekolada-Cherry Creme Brulee

Ciemna Czekolada-Cherry Creme Brulee
Ciemna czekolada-Cherry Creme Brulee to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mało kto lubi ten deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz kakao słodko-gorzki czekolada pieczenia chipsy, kirsch, cukier, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Podobne przepisy to Gorzka Czekolada Crème Brûlée, Gorzka Czekolada Crème Brûlée, oraz Gorzka czekolada Creme Brulee z cukrem waniliowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. w małym ciężkim rondlu, gotować i wymieszać 1/2 szklanki pół na pół i Ghirardelli® 60% kakao słodko-gorzkie czekolady pieczenia chipsy na małym ogniu tylko do stopienia czekolady. Stopniowo trzepać w pozostałych 1 1/4 szklanki pół i pół. Przyprowadź do simmering.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
Kawałki Do PieczeniaKawałki Do Pieczenia
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
2
Zdjąć z ognia.
3
W międzyczasie, w średniej misce, ubij razem żółtka, 1/3 szklanki cukru, kirsch lub wanilii, i sól tylko do połączenia. Powoli ubić gorącą mieszaninę czekolady do mieszaniny jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
KirschKirsch
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Umieść sześć 5-do 6-uncji brojlerów-proof ramekins w 3-quart prostokątne naczynie do pieczenia. Wiśnie i mieszaninę czekolady podzielić równomiernie między ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
5
Umieść naczynie do pieczenia na stojaku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
6
Wlać tyle wrzącej wody do naczynia do pieczenia, aby dotrzeć do połowy boków ramekins.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Piec przez 35 do 40 minut lub aż mieszanina jest ustawiona (centra będą lekko wstrząsnąć). Ostrożnie wyjąć ramekiny z wody; schłodzić na stojaku z drutu przez 30 minut. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 2 godziny lub do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Pozostaw kremy w temperaturze pokojowej przez 20 minut.
9
Wierzch kremu posypać 2 łyżkami cukru. Używając palnika kulinarnego, podgrzewaj, aż cukier się stopi. (Lub, jeśli nie masz latarki, piecz 3 do 4 cali od ciepła przez 4 do 5 minut lub tylko do momentu, gdy cukier zacznie się topić; uważnie obserwuj, aby cukier się nie palił).
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
10
Podawać natychmiast. W razie potrzeby, top z odrobiną bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn