Ciecierzyca w pikantnym sosie pomidorowym
Ciecierzyca w pikantnym sosie pomidorowym to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 379 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz jalapeños, imbir, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciecierzyca w pikantnym sosie pomidorowym, Jajka i ciecierzyca w pikantnym sosie pomidorowym, oraz Halabessa: ciecierzyca w pikantnym bulionie pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W mini robocie kuchennym, połączyć czosnek, jalapeos i imbir i proces do pasty. W dużej patelni nonstick rozgrzać olej.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż skwierczeć, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są rumiane, o 7 protokół.
Dodać pastę czosnkową i gotować, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodać kminek, kolendra i cayenne i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać pomidory i dusić na umiarkowanym ogniu, aż zgęstnieje, o 6 protokół.
Dodać ciecierzycę i wody i gotować na wolnym ogniu, aż ciecierzyca są aromatyzowane sosem, o 8 protokół. Ciecierzycę doprawić solą, udekorować kolendrą i podawać.