Ciecierzyca w Curry bulionie kokosowym
Ciecierzyca w Curry bulionie kokosowym jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 474 kalorie, 15g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pomidorów bez dodatku soli, ząbki czosnku, marynowany pieprz jalapeño i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Curry Kokosowe ciecierzyca i szpinak, Kokosowa ciecierzyca, kalafior i szpinak, oraz Halabessa: ciecierzyca w pikantnym bulionie pomidorowym.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 5 minut lub aż cebula będzie miękka.
Umieścić mieszaninę cebuli, ciecierzyca, i dalej 5 składników (przez sól) w 3 1/2-quart kuchenka elektryczna powolne; dobrze wymieszać. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 6 do 8 godzin. Wymieszać z kolendrą.