Ciasto Żurawinowo-Jabłkowe
Ciasto żurawinowo-jabłkowe może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mąkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Szarlotki Cynamonowe, Batoniki Z Masłem Jabłkowym, oraz Szarlotka Pieczone Pączki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zważyć lub lekko łyżką 9 uncji (2 szklanki) mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Połączyć 9 uncji mąki, 2 łyżeczki cukru i 1 łyżeczka soli w dużej misce, dobrze mieszając trzepaczką; pokroić w maśle i skrócenie blenderem do ciast lub dwoma nożami, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek. Stopniowo dodawać wodę z lodem; wrzucić widelcem, aż mieszanina mąki będzie wilgotna. Ciasto podzielić na 2 równe porcje. Delikatnie wciśnij każdą porcję w 5-calowy okrąg na wytrzymałej plastikowej folii; przykryj i schłodź 1 godzinę.
Pozostałe 1/4 łyżeczki soli, żurawiny i kolejne 4 składniki (przez jabłka) wymieszać w dużej misce, delikatnie podrzucając do okrycia.
Dodaj syrop, rzucając do herbu.
Lekko nakładają się na 2 arkusze folii na wilgotnej powierzchni. Rozpakuj i umieść 1 porcję schłodzonego ciasta na folii. Przykryj ciasto 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 12-calowe koło. Schłodzić ciasto w zamrażarce 5 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Usuń górne arkusze folii z tworzywa sztucznego; dopasuj ciasto, plastikową folię do góry, do 9-calowej płyty ciasta pokrytej natryskiem do gotowania.
Usuń pozostałą folię. Łyżka mieszanki jabłek do przygotowanej Skórki.
Lekko zachodzą na siebie 2 arkusze folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj i umieść pozostałą porcję schłodzonego ciasta na folii. Przykryj ciasto 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 11-calowe koło. Schłodzić ciasto w zamrażarce 5 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Usuń górne arkusze folii z tworzywa sztucznego; dopasuj ciasto, plastikową folię do góry, nad mieszanką jabłek.
Usuń pozostałą folię. Nacisnąć krawędzie ciasta razem. Wchodzisz krawędzie pod, i flet.
Wytnij kilka szczelin na wierzchu ciasta, aby umożliwić ucieczkę pary. Schłodzić ciasto w lodówce przez 10 minut.
Umieść talerz ciasta na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Umieść blachę do pieczenia na Dolnym stojaku piekarnika; piec w 425 przez 25 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 375 (nie wyjmuj ciasta z piekarnika); piec dodatkowe 45 minut lub do zarumienione. Schłodzić na stojaku z drutu.