Ciasto świąteczne Simmer- & - stir

Ciasto świąteczne Simmer- & - stir
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deserowych, więc dać Simmer - & - stir Christmas cake spróbować. Ten przepis służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mielonego ziela angielskiego, mielonego migdału, skórki z cytryny i brandy plus 4 łyżki więcej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Przepis ten zachwycił 828 osób. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co nie jest takie wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: eggless christmas fruit cake, jak zrobić christmas fruit cake, Meatball Sub Simmer, oraz Gumbo Dla Dwojga: Szybki Simmer.

Instrukcje

1
Umieścić masło, cukier, owoce, skórki, sok i 100ml/3FL oz brandy w dużej patelni. Doprowadzić powoli do wrzenia, mieszając, aż masło się rozpuści. Zmniejszyć ogień i bańki przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw do ostygnięcia na 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 150C / Gaz 2 / Wentylator 130C i ustaw okrągłą puszkę na ciasto o średnicy 20 cm. Orzechy tostujemy na suchej patelni, podrzucając je do równomiernego zarumieniania, lub w piekarniku przez 8-10 minut-miej na nie oko, ponieważ łatwo się palą. Kiedy są chłodne, posiekaj grubo. Wymieszać jajka, orzechy i zmielone migdały do mieszanki owoców i dobrze wymieszać. Mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy przesiać na patelnię. Mieszaj delikatnie, aż nie zostaną żadne ślady mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Łyżkę do puszki i równomiernie ją wygładzić - najłatwiej jest to zrobić za pomocą metalowej łyżki, która została zanurzona we wrzącej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Piec przez 45 minut, następnie zmniejszyć ogień do 140C / gas 1 / fan120C i gotować przez kolejne 1-1 godzin (około kolejnych 1 godzin, jeśli masz piekarnik gazowy), aż ciasto będzie ciemno złoty wygląd i jędrne w dotyku. Przykryj wierzch ciasta folią, jeśli zacznie zbyt mocno przyciemniać. Aby sprawdzić, czy ciasto jest gotowe, włóż do środka drobny szaszłyk - jeśli wyjdzie czysty, ciasto jest gotowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Zrób otwory na całym ciepłym cieście z drobnym szaszłykiem i łyżką dodatkowe 4 łyżki brandy nad otworami, aż wszystko się wchłonie. Ciasto pozostawić do wystygnięcia w puszce. Gdy jest zimno, wyjmij go z puszki, Odklej papier podszewkowy, a następnie owinąć najpierw pergaminem do pieczenia, a następnie folią. Ciasto będzie przechowywać w szafce do trzech miesięcy lub można go zamrozić na sześć miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na świąteczne ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia1
Magazyn