Ciasto Ziemniaczano-Migdałowe
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 313 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ścinanych migdałów, mlecznej czekolady, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto czekoladowe z nadzieniem kokosowym-AKA: migdałowy tort radości! # BundtaMonth, Noworoczne Ciasto Migdałowe (Good Luck Cake), oraz Ciemna czekolada migdałowy tort z czekoladą migdałowy serek Fr dla podobnych receptur.
Instrukcje
Śmietanę, cykorię i ziarna kawy umieścić w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć patelnię z ognia, przykryć i odstawić krem do zaparzenia na 15 minut. W międzyczasie umieść czekoladę w metalowej misce i ustaw szklaną miarkę.Odcedź wlany krem do miarki, a jeśli nie dojdzie do znaku 1 filiżanki, dodaj wystarczającą ilość dodatkowej śmietany, aby uzyskać równą filiżankę. rondel umyć i osuszyć, wlać wlany krem i doprowadzić go z powrotem do wrzenia.
Dodać gorącą śmietanę do czekolady w dwóch dodatkach, za każdym razem bardzo delikatnie ubijając krem do czekolady. Nie chcesz wbić powietrza do mieszanki, ani nie chcesz jej przegotować, więc idź powoli i łatwo. Gdy krem jest jednorodny, naciśnij kawałek plastikowej folii na powierzchni, aby utworzyć hermetyczne uszczelnienie i schłodzić. Przed podaniem ubij krem, aż będzie wystarczająco jędrny, aby uformować zaokrąglone łyżki.Przygotować ciasto: ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki i wrzucić do garnka z zimną osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż ziemniaki mogą być łatwo Przekłute nożem.
Odcedzić ziemniaki, następnie włożyć je z powrotem do garnka i potrząsając garnkiem stale na średnim ogniu, podgrzać ziemniaki na tyle, aby ugotować dodatkową wilgoć. Gorące ziemniaki przecedzić w młynie spożywczym lub plackach ziemniaczanych i ostudzić do temperatury pokojowej. Rezerwa 1 (zapakowany) kubek puree ziemniaczanego. Resztę wykorzystaj na coś innego.Wyśrodkuj stojak w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. masło i 8-przez 2-calową okrągłą patelnię do ciasta, odkurz ją mąką, dotknij nadmiaru i umieść patelnię na blasze do pieczenia.
Mąkę, proszek do pieczenia i 2 łyżki pozostałego ½ szklanki cukru ubić razem i odstawić.
Pozostałe fasolki wanilii przeciąć wzdłuż na pół i, używając tylnej części noża, zeskrobać miąższ z kapsuły. Pracując w mikserze wyposażonym w mocowanie trzepaczki, ubij białka z miąższem z wanilii na średniej prędkości, aż będą spienione i zaczną się łączyć, około 2 minut. Zwiększ prędkość do średnio-wysokiej, A gdy białka tworzą bardzo miękkie szczyty, zacznij dodawać 6 łyżek cukru powolnym, stałym strumieniem. Kontynuuj bicie, aż białka będą twarde, ale nadal błyszczące. Zestaw aside.In dużą miskę, ubij razem schłodzoną 1-szklankę puree ziemniaczanego, masło, pozostałe 2 łyżki śmietany i żółtka jaj, aż będą gładkie. Przełącz na gumową szpachelkę i delikatnie, ale dokładnie wymieszaj mieszaninę mąki z ziemniakami. Na koniec delikatnie złożyć ubite białka.Napełnij przygotowaną patelnię cieście, delikatnie wygładzając wierzch.
Pokrój ciasto na 8 klinów i umieść jeden na środku ośmiu oddzielnych talerzy. Ułóż kilka kawałków daktyli na talerzu z jednej strony i udekoruj każdą gałką kremu z cykorii.
Skropić Syrop waniliowy wokół ciasta i podawać.