Ciasto Ze Śmietaną Daktylową
Ciasto z kwaśną śmietaną wymaga ok. 50 minut od początku do końca. Na 3,31 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 1287 kalorii, 19g białka, oraz 74g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka mielonego cynamonu, śmietany, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ciasto z truskawkami i śmietaną, Batoniki z brzoskwiniami i śmietaną, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W ciężkim rondlu połącz śmietanę, 3/4 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą, żółtka i cynamon; gotuj do zgęstnienia, ciągle mieszając. Wymieszać daty, a następnie wyjąć z ognia i odstawić na 15 minut lub do momentu, gdy daty zmiękną.
Dodać wanilię i orzechy włoskie do mieszanki; wlać do skorupki ciasta.
Aby zrobić bezę: w dużej szklanej lub metalowej misce do mieszania, ubijaj białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż się spieni. Stopniowo dodawać pozostały cukier, kontynuując ubijanie, aż białka utworzą sztywne szczyty.
Rozłóż bezę na cieście, całkowicie pokrywając.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut lub do momentu, gdy beza lekko się zarumieni.