Ciasto Z Wiśniami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Sweet Cherry Pie. Ten przepis służy 8. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię z tapioki, wiśnie, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 106 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto Wiśniowe, Domowe batoniki wiśniowe z serem śmietankowym, oraz 10 Funt Cherry Challenge: Cherry Cinnamon Sugar Sweet Rolls dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce umieść połówki pestek wiśni. Wymieszać waniliową lub cytrynową skórkę, jeśli używasz. W małej misce, ubić razem cukier i skrobię kukurydzianą, i posypać mieszaninę na wiśnie.
Wymieszać mieszankę cukru i skrobi kukurydzianej z wiśniami, aż będą równomiernie pokryte.
Wlać mieszaninę wiśni do schłodzonej skorupy dolnej. Przykryć wierzch ciasta schłodzoną, zwiniętą skórką górną lub pokroić w paski i uformować na wierzchu kratownicę. Zagniatać krawędzie i schłodzić przez 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 425° F. po wystygnięciu ciasta umyj wierzch myciem jajecznym i posyp cukrem (opcjonalnie).
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut w temperaturze 425°. Zmniejszyć ogień do 350° i nadal piec przez kolejne 20-25 minut, lub do momentu, gdy skórka jest złoty kolor i nadzienie jest bulgotanie. Pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 1 godzinę przed podaniem.