Ciasto z warzywami korzeniowymi i grzybami z polewą biszkoptową z rozmarynem

Ciasto z warzywami korzeniowymi i grzybami z polewą biszkoptową z rozmarynem
Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 8G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.83 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, borowiki, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto z warzywami korzeniowymi i grzybami z polewą biszkoptową z rozmarynem, Korzeniowy placek warzywny ze szczypiorkiem biszkoptowym, oraz Jarzynowa patelnia Pie Pot z polewą biszkoptową Cheddar.

Instrukcje

1
Przynieś 6 szklanek wody i bazy bulionowej, aby zagotować w dużym garnku na średnim ogniu, mieszając w celu rozpuszczenia bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać marchewkę i kolejne 5 składników. Dusić, aż warzywa będą miękkie, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
3
Odcedzić; rezerwy warzyw i bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BulionBulion
4
Roztopić masło w tym samym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj cebulę; smażyć, aż zacznie brązowieć, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Wymieszać z czosnkiem i rozmarynem; wymieszać 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
7
Dodać mąkę; wymieszać 1 minutę. Stopniowo ubijaj w zarezerwowanym bulionie, następnie śmietanie i Sherry. Gotować, aż sos będzie gęsty i zredukowany do 4 filiżanek, ubijanie często, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
BulionBulion
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Wymieszać w zarezerwowanych warzyw i pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
9
Przelać nadzienie na maślane naczynie do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przykryć folią; schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Piec nadzienie, pokryte, aż bulgotanie, o 50 protokół. W międzyczasie przygotuj ciastka.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Wymieszać pierwsze 4 składniki w dużej misce, aby wymieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Dodać masło. Opuszkami palców wcierać masło, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Stopniowo dodawać 1 1/3 szklanki maślanki, podrzucając widelcem, aż ciasto będzie równomiernie zwilżone i dodając więcej maślanki przez łyżki stołowe, jeśli suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
CiastoCiasto
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Upuść ciasto biszkoptowe na gorącym nadzieniu, usypując łyżki stołowe; posyp pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
PieprzPieprz
4
Piec bez przykrycia, aż tester włożony do środka ciastek wyjdzie czysty, około 45 minut. Chłodne 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Dostępne w sekcji produktów wielu supermarketów oraz w sklepach specjalistycznych i na rynkach włoskich.

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło, pokrojone w 1/2-calową kostkę, schłodzonemasło, pokrojone w 1/2-calową kostkę, schłodzone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie2(zima)wegetariańska baza bulionowawegetariańska baza bulionowa3(zima)1/4 funta grzybów morelowych1/4 funta grzybów morelowych6(zima)(3/4 patyczka) schłodzone niesolone masło pokrojone w kostkę(3/4 patyczka) schłodzone niesolone masło pokrojone w kostkę3156 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(lub więcej) maślanka schłodzona(lub więcej) maślanka schłodzona2largesbardzo duże marchewki, obrane, ćwiartowane wzdłuż, pocięte poprzecznie na kawałki 1/2 calabardzo duże marchewki, obrane, ćwiartowane wzdłuż, pocięte poprzecznie na kawałki 1/2 cala1Dużekorzeń selera (seler), obrany, pokrojony na kawałki 1/2 calakorzeń selera (seler), obrany, pokrojony na kawałki 1/2 cala28Orzechy dowolne (posiekane)suszone borowiki, * podzielone na 1/2 cala kawałki, opłukanesuszone borowiki, * podzielone na 1/2 cala kawałki, opłukane1(może być lub przeglądać)rozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży2(może być lub przeglądać)rozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży4largesząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża pietruszka włoskaposiekana świeża pietruszka włoska2largespasternak, obrany, ćwiartowany wzdłuż, pocięty poprzecznie na kawałki 1/2 calapasternak, obrany, ćwiartowany wzdłuż, pocięty poprzecznie na kawałki 1/2 cala1Dużerutabaga, obrana, pokrojona w kostkę 1/2 calarutabaga, obrana, pokrojona w kostkę 1/2 cala11 funt cukinii,2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano2(zima)Sherry wytrawne importowaneSherry wytrawne importowane1rzepa obrana, pokrojona w kostkę 1/2 calarzepa obrana, pokrojona w kostkę 1/2 cala5326 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniebielona mąka uniwersalnaniebielona mąka uniwersalna1Średnia żółta cebula, posiekanamielona gałka muszkatołowa lub świeżo startamielona gałka muszkatołowa lub świeżo starta
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia19
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn