Ciasto Z Sosem Żurawinowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z sosem żurawinowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 517 kalorii. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka proszku do pieczenia, cukru granulowanego, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Resztki Sosu Żurawinowego Parfaits, Resztki Sosu Żurawinowego Chleb, oraz Muffiny Z Sosem Żurawinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do polewy: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. wymieszaj 2 łyżki wody w 1 szklance pozostałego sosu żurawinowego, aby poluzować konsystencję: sos powinien delikatnie pluć po upuszczeniu z łyżki.
Dodaj więcej wody w razie potrzeby. Migdały impulsowe, cukier, masło, jasnobrązowy cukier, mąka i skórka pomarańczowa w robocie kuchennym; przenieść do miski. Wytrzyj Robot kuchenny.
Na ciasto: Spryskaj patelnię sprayem do pieczenia.
Skórkę pomarańczy wcierać w cukier opuszkami palców lub dłoni,aż cukier stanie się pomarańczowy i nie pozostanie Żadna skórka. W dużej misce, beat masło i cukier pomarańczowy na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. W osobnej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj mieszankę mąki w trzech partiach, na przemian ze śmietaną. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką.
Dodać wanilię i pokonać mieszaninę na średniej prędkości tylko do połączenia, o 20 sekund.
Połowę polewy posypać przygotowaną patelnią. Zeskrobać połowę ciasta nad polewą. Wrzuć 2 łyżki sosu żurawinowego na ciasto i delikatnie wygładź ciasto. Zeskrobać pozostałe ciasto na ciasto i rozłożyć na równą warstwę.
Posypać pozostałą polewą, delikatnie wciskając ją do ciasta.
Piec, aż ciasto tester wstawiony w środku ciasta wychodzi czysty, 50 do 60 minut. Fajne ciasto w patelni ustawić na stojaku na 15 minut, a następnie, włączyć bezpośrednio na stojaku i ostudzić całkowicie, około 1 godziny. Pył z cukrem cukierniczym.