Ciasto Z Octem I
Ciasto z octem może być tylko deserem, którego szukasz. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, żółtka, ciasto skorupa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Wiśniowe, Placek Maślany, oraz Ciasto z truskawkami i śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Mąkę wymieszać z 1/2 szklanki cukru.
Stopniowo dodawać wodę i gotować na podwójnym kotle przez 15 minut, stale mieszając lub aż zgęstnieje.
Pozostałą 1/2 szklanki cukru połączyć z żółtkami i solą i dobrze wymieszać trzepaczką, aż cukier się rozpuści.
Dodać gorącą mieszaninę mąki do mieszaniny żółtka stopniowo, mieszając cały czas. Powrót do podwójnego kotła i gotować przez około 3 minuty więcej lub aż mieszanina jest gęsta i gładka.
Dodać masło, ekstrakt i ocet.
Dobrze wymieszać i zdjąć z ognia.
Umieść kawałek plastiku na tym kremie.
W międzyczasie ubijamy białka do spienienia i stopniowo dodajemy 6 łyżek cukru. Beat aż do uzyskania sztywnego, błyszczącego szczytu.
Wlać nadzienie budyniowe do wstępnie obgotowanej skorupy (budyń powinien być jeszcze gorący, jeśli nie, podgrzać ponownie przed dodaniem do skorupy). Top z bezą.
Rozłóż bezę na całej górze ciasta, uszczelniając krawędzie Skórki.
Wstawić do piekarnika i piec, aż beza będzie ładny orzechowy brąz, o 15 protokół. Tradycyjnie ciasto to podawane jest na gorąco.