Ciasto z masłem rumowym z sosem bananowym
Ciasto z masłem rumowym z sosem bananowym może być tylko Kreolski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 898 kalorii. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. Mieszanka śmietany, jajka, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Banany SOS Zastępczy, Banany Foster Upside-Down Cake, oraz Banany Foster Cake Bites dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij masło na średniej prędkości za pomocą wytrzymałego miksera, aż będzie kremowe.
Dodaj 2 1/2 szklanki cukru, ubijając 4 do 5 minut lub do puszystego.
Dodać żółtka, pojedynczo, ubijając aż żółty zniknie.
Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną; dodać do mieszaniny masła na przemian z kwaśną śmietaną, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Wymieszaj aromaty.
Białka ubijać do spienienia; stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając do uzyskania sztywnych szczytów. Wchodzisz na ciasto.
Wlać ciasto do natłuszczonej i zalanej mąką 10-calowej patelni z rurką.
Piec w 325 przez 1 1/2 godziny lub aż długi drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 do 15 minut; wyjąć z patelni i umieścić na talerzu. Podczas gdy ciepłe, nakłuć powierzchnię ciasta w odstępach 1-calowych drewnianym kilofem; polej ciasto ciepłą maślaną glazurą Rumową.
Odstawić na 4 godziny lub na noc przed podaniem.
Podawać z sosem bananowym i lodami waniliowymi.
Dodać 2 łyżki startej skórki cytryny do ciasta. Postępować z przepisem ciasto zgodnie z zaleceniami. Pominąć maślaną polewę Rumową; nie podawać z sosem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na deser. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "